NRK Meny
Normal

Ekstrem pågang hos veterinæren – har problemer med å svare alle

Telefonen står nesten ikke stille hos Sarpsborg Smådyrklinikk. Mange av dem som er innom må ordne pass til dyret sitt før sommerferien.

Det er stor pågang hos dyreklinikkene om sommeren. Temperaturen stiger og vi tar med oss kjæledyrene på mange uteaktiviteter. Med det øker også behovet for veterinærbesøk.

Denne pusen måtte inn for en liten sjekk i dag. Foto: Stian Pedersen.

Det sier veterinær Morten Hassel ved Sarpsborg Smådyreklinikk.

Morten Hassel

Veterinær Morten Hassel forteller at mange må innom fordi de skal ha pass til kjæledyret sitt.

Foto: Stian Pedersen / NRK

– Vi har ekstremt stor pågang i sommer. Om det er fordi folk har bedre tid til å dra til veterinæren, eller om det er ferie hos de andre veterinærene, vet vi ikke. Men det skjer hver sommer, sier han.

Såret pus

En liten, gyllen pus som er innom dyreklinikken i dag, har fått et sår som må undersøkes.

– Eieren vet ikke hvorfor såret har kommet, og nå skal vi undersøke om det er noe alvorlig, sier han mens katten har fått bedøvelse og ligger med potene rett i været.

– Det ser fint ut, sier veterinæren mens han titter på bildene som dukker opp på skjermen.

Les også:

Ønsker dyrepass

Veterinæren sier at mange av henvendelsene gjelder det å skulle få med seg dyret på sommerferie.

– Id-merking av dyr for å kunne gi dem pass, og tabletter som må gis for å dra til Sverige, eller for å komme tilbake fra Sverige, har eksplodert. Vi bruker mye tid på å gjøre dyr klar for utenlandsreiser og skrive ut pass enn vi gjorde før, sier han.

Hassel ser også mer av skader i forbindelse med aktiviteter.

– Hundene er mer aktive om sommeren, og da ser vi at mange får småskader som vondt i poten på grunn av for eksempel glasskår. Og så er det høysesong for eksem for hunder, det har med temperatur og fuktighet å gjøre. På katter det litt mer mark og sånn, sier han.

Kommer inn med katter

Veterinæren sier at mange kommer også innom med dyr.

– Om sommeren kommer folk gjerne inn med fremmede katter som de har funnet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.