NRK Meny
Normal

Ekstern Risum-gransking

Halden kommune leier inn advokat Arne Scott fra Pacta Advokatfirma AS for å gå gjennom de ulike sidene ved Risum-saken.

Risum ungdomsskole, Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre, som utgjør flertallet i Halden kommunestyre, krevde en granskning av Risum-saken.

14 millioner ble brukt fra januar til sommeren i år på å restaurere skolen etter at det ble oppdaget sopp og råte.

I sommer kom en rapport, som slo fast at skolen burde rives og at det måtte bygges ny.

 Bevilget 100.000

- Vi må gjennomgå hva som skjedde underveis i saksbehandlingen og få klarhet i hva som skjedde, sa leder i Utvalg for Økonomi og næring (ØKON) Per Egil Evensen (Frp) til NRK.

Flertallspartiene ville opprinnelig at  rådmannens stab skulle granske saken, og ble kritisert for dette. Blant annet sa Venstres Roar Günther Andersen at det var betenkelig at rådmannen skulle granske rådmannen.

Det er rådmannen i kommunen som har styrt saksbehandlingen av Risum-saken, og torsdag ble det i ØKON bestemt at det blir ekstern gransking.

Halden kommune leier inn advokat Arne Scott fra Pacta Advokatfirma AS for å gå gjennom de ulike sidene ved Risum-saken. ØKON bevilget torsdag enstemmig 100.000 kroner til å finansiere granskingen, skriver Halden Dagblad.

- En gedigen tabbe

- Dette er en veldig alvorlig sak for kommunen. Dette er vanvittig pengebruk. Her er det gjort en gedigen tabbe, og vi må komme til bunns i denne saken,  sier Evensen til NRK.

Kommunen har brukt 14 millioner kroner på oppussing av den mugg- og råteskadede skolen, som nå må rives, og det må bygges en ny skole til 78 millioner kroner. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK