Normal

Ekstern Risum-gransking

Halden kommune leier inn advokat Arne Scott fra Pacta Advokatfirma AS for å gå gjennom de ulike sidene ved Risum-saken.

Risum ungdomsskole, Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre, som utgjør flertallet i Halden kommunestyre, krevde en granskning av Risum-saken.

14 millioner ble brukt fra januar til sommeren i år på å restaurere skolen etter at det ble oppdaget sopp og råte.

I sommer kom en rapport, som slo fast at skolen burde rives og at det måtte bygges ny.

 Bevilget 100.000

- Vi må gjennomgå hva som skjedde underveis i saksbehandlingen og få klarhet i hva som skjedde, sa leder i Utvalg for Økonomi og næring (ØKON) Per Egil Evensen (Frp) til NRK.

Flertallspartiene ville opprinnelig at  rådmannens stab skulle granske saken, og ble kritisert for dette. Blant annet sa Venstres Roar Günther Andersen at det var betenkelig at rådmannen skulle granske rådmannen.

Det er rådmannen i kommunen som har styrt saksbehandlingen av Risum-saken, og torsdag ble det i ØKON bestemt at det blir ekstern gransking.

Halden kommune leier inn advokat Arne Scott fra Pacta Advokatfirma AS for å gå gjennom de ulike sidene ved Risum-saken. ØKON bevilget torsdag enstemmig 100.000 kroner til å finansiere granskingen, skriver Halden Dagblad.

- En gedigen tabbe

- Dette er en veldig alvorlig sak for kommunen. Dette er vanvittig pengebruk. Her er det gjort en gedigen tabbe, og vi må komme til bunns i denne saken,  sier Evensen til NRK.

Kommunen har brukt 14 millioner kroner på oppussing av den mugg- og råteskadede skolen, som nå må rives, og det må bygges en ny skole til 78 millioner kroner. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Smuglere stanset på E6

    To falskregistrerte biler ble stanset på E6 ved Årum tidligere i dag, og der ble totalt 595 liter brennevin og 29.800 sigaretter beslaglagt av Tolletaten. Tre personer er pågrepet.

    Tollbeslag ved Årum
    Foto: Tolletaten