NRK Meny
Normal

Du har rett: Det var kaldt i juni

Sitter du med en følelse av at sommermåneden juni var kjølig? I så fall har du helt rett.

Storesand badestrand

Det har ikke vært veldig folksomt på badestrendene i Østfold så langt i sommer.

Foto: Anders Winlund / NRK

Statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen har sett på statistikken for juni måned. Og hennes funn bekrefter følelsene mange østfoldinger sitter med: Den måneden vi nå legger bak oss har ikke vært noen god og varm sommermåned.

– Jeg har gått gjennom dataene for stasjonene i Østfold. De viser at temperaturen ligger en grad under normalen for juni. Og som et månedsmiddel er det faktisk ganske mye, sier Wiberg Horjen.

– Så følelsen av at det har vært kaldt, den er riktig?

25 dager under normalen

– Ja det stemmer. Og i juni hadde vi fem dager med temperaturer over normalen. Resten av dagene lå den under. De som føler at det har vært kaldt har helt rett, sier hun.

– Er det slik at det blir kaldere og kaldere, eller er det et lite sidespor i år?

– I løpet av det siste året har vi ligget over normalen. I mai måned lå temperaturene under normalen, da også. Resten av det siste året har vi ligget over normalen i alle månedene. Det er nok bare et blaff nå. Og nå skal vi få stigende temperatur, så vi er spent på hvordan juli blir.

Kjølig og tørr måned

Juni var kaldere og tørrere enn normalt de fleste steder i Østfold.

– Det kom noen bomber av noen byger, men likevel ligger nedbøren stort sett noen millimeter under normalen for juni måned, forteller Wiberg Horjen.

– Hva tror du om juli?

– Jeg tror den første uken blir varmere enn normalt. Det er varmluft på vei, og det ser veldig fint ut. Resten av måneden tør jeg ikke uttale meg om ennå, men det ser ut som temperaturen skal falle når vi kommer over helgen. Akkurat hvor mye er litt usikkert ennå, sier meteorologen.

Siri Wiberg Horjen

Siri Wiberg Horjen kan fortelle at det var kjøligere enn normalen i Østfold både i mai og i juni.

Foto: NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber folk unngå å bruke vannspreder

    Hobøl Vannverk ber på sin Facebook-side folk om å unngå å bruke vannspredere og svetteslanger, skriver Smaalenenes Avis. Vannverket viser til at det for tiden er stort vannforbruk og at de må sikre at de har nok vann om noe uforutsett skulle oppstå.

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud