NRK Meny
Normal

Sykehuset avslørte knivstikking

Politiet bekrefter at den 35 år gamle kvinnen som ble drept i Fredrikstad ble knivstukket.

Drap Fredrikstad

Det var natt til mandag at politiet rykket ut til en adresse i Fredrikstad.

Foto: Jensen, Tom-Egil / NTB scanpix

Den 35 år gamle kvinnen som ble funnet hardt skadet i en leilighet i Fredrikstad natt til mandag 14. januar ble knivstukket, det bekrefter politiadvokat Nanna Aaby overfor NRK.no.

– På bakgrunn av det som allerede har kommet ut i media, så bekrefter politiet at kvinnen ble knivstukket, sier hun.

Kvinnen var hardt skadet da politiet kom til stedet og hun ble fraktet til Sykehuset Østfold. Men livet hennes stod ikke til å redde.

Det var også sykehuset som først meldte at kvinnen var knivstukket. I en logg som media har tilgang til på sykehusets hjemmesider står det skrevet «Knivstikking, Lisleby, Fredrikstad søndag klokken 23.56».

– Det må være en blemme av sykehuset. Jeg har ikke snakket med sykehuset, men jeg kan ikke fatte at dette skulle være riktig å legge ut, sier Aaby til NRK.

– Ble lagt ut ved en feil

Politiet har frem til nå avslått å bekrefte hvordan kvinnen ble drept. Kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset Østfold, Anne Grethe Erlandsen, sier til NRK.no at meldingen ble lagt ut ved en feil.

– Vi skulle ikke ha lagt ut noen melding i det hele tatt, for vi legger kun ut meldinger om ulykker som skjer på offentlig sted. Dette var en feil og det beklager vi.

Har dere snakket med politiet om dette?

– Vi har ikke snakket med politiet. Det er nok noen som har vært litt for flinke til å gi pressen service. Vi skal ikke legge ut noe som gir informasjon som politiet ikke ønsker å gi ut.

Erlandsen sier at meldingen nå har blitt fjernet fra sykehusets hjemmesider.

Politiadvokat Nanna Aaby ønsker ikke å kommentere om politiet har funnet kniven som ble brukt under drapet.

– Nei, vi ønsker ikke å kommentere noe utover at vi bekrefter at hun ble knivstukket.

(Artikkelen fortsetter undet bildet)

Drap i Fredrikstad

En 35 år gammel kvinne ble funnet hardt skadd i en bolig på Lisleby i Fredrikstad. Hun ble fraktet til sykehus, men døde av skadene.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Les også:

Varetektsfengslet i fire uker

Det var natt til mandag at politiet rykket ut til Søren Klæboes vei på Lisleby i Fredrikstad. I en leilighet fant politiet en 35 år gammel kvinne av utenlandsk opprinnelse hardt skadet.

Ambulansepersonell var raskt på stedet og startet livreddende førstehjelp. Kvinnen ble fraktet til sykehus, men døde av skadene hun var påført.

En 50 år gammel mann ble raskt pågrepet av politiet i nabobyen Sarpsborg.

50-åringen er siktet for drap og ble i går varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Mannen var selv ikke til stede under fengslingsmøtet.

Han er fortsatt er innlagt på psykiatrisk sykehus med politivakthold og politiet har derfor ikke fått startet med avhørene av mannen.

– Hvis helsepersonell vurderer at det ikke lenger er behov for å ha han innlagt, vil han bli overført til varetektsfengsel, sier Aaby.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.