Dømt for ulovlig retur tre dager etter utvisning

To dager etter at kvinnen ble uttransportert til Spania ble hun tatt på nytt i Norge. Dagen etter fikk hun en dom på fengsel i 10 måneder for ulovlig retur.

Kornsjø stasjon

23-åringen ble tatt etter å ha krysset grensen ved Kornsjø to dager etter at hun var sendt til Spania.

Foto: Rainer Prang / NRK

Den 23 år gamle kvinnen ble tatt med 300 Rivotriltabletter på torsdag 4. desember. Hun fikk et forelegg på 6.000 kroner. Fredag 5. desember ble det fattet vedtak om at kvinnen skulle utvises og hun fikk innreiseforbud til Norge for to år. Lørdag 6. desember ble hun transportert til Spania.

Kom tilbake etter to dager

Midt på dagen mandag 8. desember kom kvinnen likevel tilbake til Norge med tog over Kornsjø. Hun ble pågrepet og tirsdag 9. desember møtte hun for tingretten i Halden. Der tilstod hun at hun hadde returnert i strid med utvisningsvedtaket.

Tingretten ga kvinnen en dom på fengsel i ti måneder. I tillegg avsa retten kjennelse for at kvinnen kan holdes i varetekt dersom dommen blir anket.

31-åring ble også dømt

En 31-årig mann er også dømt for ulovlig retur. Mannen kom til Svinesund lørdag 6. desember, og da hadde han et forfalsket litauisk identitetskort. Det viste seg at mannen ble utvist i slutten av januar med innreiseforbud i to år. Han innrømmet forholdene i tingretten i Halden da saken var oppe sist uke.

Dommen mot 31-åringen lyder på fengsel i 11 måneder, og også han kan holdes i varetekt dersom en anke hindrer at dommen blir rettskraftig.