NRK Meny
Normal

Dømt for rullestoldytting

De to 17-åringene som var tiltalt for å ha dyttet en rullestolbruker utfor en trapp på Fredrik II videregående skole ble funnet skyldig etter tiltalen.

Frederik II vgs

En rullestolbruker ble skadet på Fredrik II videregående skole i februar.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Fredrikstad tingrett har gitt begge de to guttene betingede dommer på fengsel i 90 dager. Retten setter som en betingelse at guttene gjennomfører en ungdomsoppfølging i regi av konfliktrådet.

Det var i februar en rullestolbruker havnet utfor en trapp på Fredrik II videregående skole i Fredrikstad. Rullestolbrukeren ble skadet og kjørt til sykehuset som en følge av hendelsen.

Den ene av guttene innrømmet at han hadde dyttet rullestolbrukeren mot trappen, men hevdet at han bare ønsket å skremme ham. Den andre hevdet i retten at den andre tiltalte var alene om dyttingen.

Tingretten fant begge skyldige etter tiltalen. Dommen er i tråd med aktors påstand.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Underskudd i barnehageetaten

    Barnehageetaten i Fredrikstad fikk et underskudd på nesten 12 millioner kroner i fjor, skriver Fredriksstad Blad. En av årsakene til underskuddet er at stadig flere foreldre velger barnehager i andre kommuner. Det er en økning av barn med barnehageplass særlig i Sarpsborg.

  • Fire til legevakt etter ulykke

    To personbiler var involvert i en trafikkulykke på Saltnesveien i Fredrikstad ved 23-tiden i går kveld. Fire personer ble kjørt til legevakt for sjekk, men ingen var alvorlig skadd ifølge politiet.