NRK Meny
Normal

Dømt for flere grove voldtekter

En 44 år gammel Sarpsborg-mann er dømt til forvaring etter seks voldtekter mot fire kvinner. Ydmykende, fornedrende og sadistiske overgrep, mener retten.

Mannen er dømt til forvaring i åtte år, med en minstetid på seks år for voldtektene.

Sarpsborg tingrett mener det er reell fare for gjentakelse, og at samfunnet må skjermes fra ham, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Retten har lagt vekt på at mannen i perioden 1983 til 2005 gjentatte ganger har forgrepet seg mot kvinner, både gjennom voldtekter, voldsutøvelse og frihetsberøvelse.

Mishandlet kjæresten

Mannen sto blant annet tiltalt for å ha voldtatt sin daværende kjæreste.

I dommen heter det at han hadde det en voldsom makt over henne etter langvarig mishandling og trusler om drap og lemlestelse. Voldtektene skjedde over flere dager.

- Voldtektene og mishandlingen av henne har skjedd på en særdeles ydmykende, fornedrende og sadistisk måte, står det i dommen.

Satt i skammekroken

Tre av de voldtatte kvinnene har opplevd å få dyttet sprøyter med blod- og amfetaminrester og bomullsdotter med amfetamin opp i skjeden.

Den ene av kvinnene måtte også sitte i skammekroken i timevis. Hun ble tvunget til å si om og om igjen: «Jeg er en liten dritt.»

- Dette kan vanskelig sees som annet enn utslag av et ønske om å skremme, fornedre og tilskitne de fornærmede, skriver tingrettsdommer Inger Marie Landfald.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Buss veltet på E18 i Ørje

    Ved Ørje i Østfold har en buss med 25 personer kjørt av veien og veltet på E18. Ingen skal ha blitt skadd, melder politiet.

    Laster Twitter-innhold
  • Tog sporet av etter kollisjon

    Et persontog har sporet av etter å ha kollidert med en brøytebil på Østfolfbanen i Fredrikstad. Tre personer skal ha skadd i uhellet. Brøytebilsjåføren skal ha vært ute av bilen under sammenstøtet, melder politiet.