Død person funnet i Fredrikstad

En person er funnet død i nærheten av hundeparken i Bjørndalen i Fredrikstad, bekrefter politiet i Østfold. Etterforskningen vil fortsette fredag.

Død person funnet i Bjørndalen i Fredrikstad

Politiet har kriminalteknikere på stedet som blant annet forsøker å finne ut hvem den døde personen er.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Det var Fredriksstad Blad som først omtalte saken.

Politiet ble varslet klokka 17.16 av en forbipasserende turgåer i Bjørndalen-området i Fredrikstad.

Krimteknikere på plass

Kriminaltekniker i Fredrikstad

Kriminalteknikere undersøkte stedet torsdag kveld.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Jeg kan bekrefte funn av en død person i nærheten av hundeparken i Bjørndalen, som er et turområde for Fredrikstads befolkning, sier operasjonsleder Terje Marstad i Østfold-politiet til NRK.

Han forteller at politiet foreløpig ikke vet hvem den døde personen er, men at de rutinemessig betrakter det som et mistenkelig dødsfall.

– Denne personen er ikke identifisert. Vi etterforsker på stedet med kriminalteknikere. Vi har også en hundeekvipasje der. Vi jobber nå med å prøve å få identifisert denne personen og finne ut noe om dødsårsaken.

Fortsetter undersøkelsene fredag

Innsatsleder Arve Hermansen, Øst politidistrikt

Innsatsleder Arve Hermansen sier at politiet skal fortsette etterforskningen utover kvelden skjærtorsdag.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Innsatsleder i Øst politidistrikt, Arve Hermansen, var på stedet torsdag kveld. Han sier at det er satt i gang teknisk etterforskning i området rundt der den døde personen ble funnet.

Funnstedet er sperret av, og to hvitkledde krimteknikere saumfarer området. I tillegg har politiet startet med vitneavhør, opplyser Hermansen.

– Vi leter foreløpig ikke etter noen spesielle personer, men vi bruker rutinemessig hund med sikte på å kunne gjøre funn i området hvor den døde personen ble funnet. Vi skal holde på utover kvelden, sier Hermansen.

Torsdag kveld sier politiets operasjonsleder at etterforskningen på stedet vil fortsette på fredag.

– Vi fortsetter når dagslyset er tilbake, sier Marstad.

Politiet er ikke kommet nærmere å finne identiteten til den avdøde.

– Personen er fraktet bort og vi er i kontakt med Rettsmedisinsk institutt. Det er mulig det vil bli foretatt en obduksjon av avdøde allerede fredag eller lørdag, avslutter Marstad.

Dødsfall i Bjørndalen i Fredrikstad

Politiet har sperret av et område inntil hundeparken i Bjørndalen i Fredrikstad hvor den døde personen ble funnet skjærtorsdag ettermiddag.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 68 kjøreforbud under storkontroll

    Statens Vegvesen har i kveld storkontroll av tungtransport ved grenseovergangene på Svinesund og i Ørje. 68 sjåfører har så langt idag fått kjøreforbud, og kontrollen skal foregå i flere dager.

  • Programleder: Bengt-Eigil Ruud