NRK Meny
Normal

Død person funnet i Fredrikstad

En person er funnet død i nærheten av hundeparken i Bjørndalen i Fredrikstad, bekrefter politiet i Østfold. Etterforskningen vil fortsette fredag.

Død person funnet i Bjørndalen i Fredrikstad

Politiet har kriminalteknikere på stedet som blant annet forsøker å finne ut hvem den døde personen er.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Det var Fredriksstad Blad som først omtalte saken.

Politiet ble varslet klokka 17.16 av en forbipasserende turgåer i Bjørndalen-området i Fredrikstad.

Krimteknikere på plass

Kriminaltekniker i Fredrikstad

Kriminalteknikere undersøkte stedet torsdag kveld.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Jeg kan bekrefte funn av en død person i nærheten av hundeparken i Bjørndalen, som er et turområde for Fredrikstads befolkning, sier operasjonsleder Terje Marstad i Østfold-politiet til NRK.

Han forteller at politiet foreløpig ikke vet hvem den døde personen er, men at de rutinemessig betrakter det som et mistenkelig dødsfall.

– Denne personen er ikke identifisert. Vi etterforsker på stedet med kriminalteknikere. Vi har også en hundeekvipasje der. Vi jobber nå med å prøve å få identifisert denne personen og finne ut noe om dødsårsaken.

Fortsetter undersøkelsene fredag

Innsatsleder Arve Hermansen, Øst politidistrikt

Innsatsleder Arve Hermansen sier at politiet skal fortsette etterforskningen utover kvelden skjærtorsdag.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

Innsatsleder i Øst politidistrikt, Arve Hermansen, var på stedet torsdag kveld. Han sier at det er satt i gang teknisk etterforskning i området rundt der den døde personen ble funnet.

Funnstedet er sperret av, og to hvitkledde krimteknikere saumfarer området. I tillegg har politiet startet med vitneavhør, opplyser Hermansen.

– Vi leter foreløpig ikke etter noen spesielle personer, men vi bruker rutinemessig hund med sikte på å kunne gjøre funn i området hvor den døde personen ble funnet. Vi skal holde på utover kvelden, sier Hermansen.

Torsdag kveld sier politiets operasjonsleder at etterforskningen på stedet vil fortsette på fredag.

– Vi fortsetter når dagslyset er tilbake, sier Marstad.

Politiet er ikke kommet nærmere å finne identiteten til den avdøde.

– Personen er fraktet bort og vi er i kontakt med Rettsmedisinsk institutt. Det er mulig det vil bli foretatt en obduksjon av avdøde allerede fredag eller lørdag, avslutter Marstad.

Dødsfall i Bjørndalen i Fredrikstad

Politiet har sperret av et område inntil hundeparken i Bjørndalen i Fredrikstad hvor den døde personen ble funnet skjærtorsdag ettermiddag.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber folk unngå å bruke vannspreder

    Hobøl Vannverk ber på sin Facebook-side folk om å unngå å bruke vannspredere og svetteslanger, skriver Smaalenenes Avis. Vannverket viser til at det for tiden er stort vannforbruk og at de må sikre at de har nok vann om noe uforutsett skulle oppstå.

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud