Disse gule ballene skal hjelpe kreftsyke barn

Bøndene har i år muligheten til å støtte Barnekreftforeningen ved å pakke inn rundballene i gul plast.

GULE RUNDBALLER

Barnekreftforeningen håper å se mange gule rundballer rundt om i landet i sommer.

Foto: TRIOPLAST

I 2016 var det rosa rundballer til inntekt for Brystkreftforeningen. I fjor var ballene blå til inntekt for Prostatakreftforeningen.

I år vil Felleskjøpet Agri, Trioplast og norske bønder vise sin støtte til Barnekreftforeningen ved hjelp av gule rundballer.

– Vi har nå lagt bak oss to år med fargerike jorder til inntekt for en god sak. Vi opplever at norske bønder har trykket sakene til sitt bryst og virkelig ønsker å være med og vise sin støtte. Etter en nøye vurdering har vi i år landet på at vi ønsker å gi vårt bidrag til en liten og sårbar gruppe. I år vil vi derfor tilby gul plast til inntekt for Barnekreftforeningen, sier Jan Håvard Kingsrød, rundballegeneral i Felleskjøpet Agri i en pressemelding.

Blå rundball

Tidligere har ballene vært rosa og blå. I år blir de gule til inntekt for Barnekreftforeningen.

Foto: Felleskjøpet

Håper å samle inn 300.000 kroner

Håpet er å selge 10.000 ruller med gul plast. 30 kroner fra salget av hver rull går til Barnekreftforeningen.

180 norske barn får kreft hvert år. De vanligste formene for kreft blant barn er akutt leukemi, hjernesvulst og svulster på forskjellige andre organer og deler av kroppen. 75 til 80 prosent av barna overlever sykdommen.

Daglig leder Trine Nicolaysen i Barnekreftforeningen jubler over at de ser ut til å motta 300.000 kroner fra årets aksjon.

– Det er veldig mye. Det er nok et av de største enkeltbeløpene vi vil motta i løpet av et år, sier hun til NRK.

Etter to år med fargede rundballer ser det ut til at bøndene har tatt imot den fargede plasten med åpne armer. Svend Arild Uvaag i Østfold Bondelag forteller at bøndene setter pris på muligheten til å bidra til gode formål.

– Man ser jo disse ballene jamt bortover. Så det er et stort engasjement. Det er en hyggelig sak og en fin måte å bidra på. I tillegg er dette noe som blir veldig synlig, forteller han.

Svend Arild Uvaag

Svend Arild Uvaag i Østfold Bondelag forteller at bøndene liker å bidra til rundball-aksjonene.

Foto: Østfold Bondelag

Håper bøndene vil bidra

Han syns det er fint at årets innsamling går til Barnekreftforeningen.

– Det er ikke noe bedre enn tiltak som støtter barn, sier han.

Nicolaysen er enig med Uvaag og håper bøndene også i år vil bidra.

– Vi håper mange har lyst til å støtte oss. Det er veldig viktig for oss, slik at vi blir mer synlige. Vi er i utgangspunktet en liten og ukjent organisasjon. Også er det jo selvfølgelig viktige inntekter for oss, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.