NRK Meny
Normal

Budsjett-smell i Halden

Halden kommune ligger an til et underskudd på 11 millioner kroner i 2006. Det kan bety store innsparinger på tampen av året.

 

Halden kommune
Foto: Rainer Prang / NRK

Økonomirapporten per 31. august i år fra rådmannen viser at kommunalavdelingene har et negativt avvik på 40,5 millioner kroner.

Torsdag legges rapporten frem til politisk behandling i utvalg for økonomi og næring (ØKON).

Trolig blir det en het debatt rundt hvilke tiltak som må iverksettes, for å hindre en kjempesmell i 2006-budsjettet, skriver Halden Dagblad.

- Alvorlig situasjon

Prognosen for driftsåret 2006 pr. august, viser et underskudd på om lag 11 millioner kroner ved utgangen av året før ytterligere tiltak iverksettes.

- Da er imidlertid alle prognostiserte merinntekter utover budsjett benyttet inn i prognoseberegningen, skriver rådmannen i sin konklusjon.

ØKON-leder Per Egil Evensen (FrP) sier situasjonen for Halden kommune er svært alvorlig.

- Nå blir jo spørsmålet om vi klarer å komme i null eller ikke i år. Rådmannen har sagt at han skal klare det, sier Evensen til Halden Dagblad.

Han sier eventuelle tiltak først må diskuteres internt mellom Frp., Ap og Høyre som har politisk flertall i kommunestyret i Halden.

- Men vi må jo hente inn dette på en eller annen måte. Det er jo økningen på lønn som egentlig dreper oss. Det alvorligste blir på lønnsbudsjettet. Vi ville ha bremsene på, men i stedet ser vi at lønnsutgiftene øker, sier Per Egil Evensen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: