NRK Meny
Normal

Fire av fire for Eyvind Brynildsen

Eyvind Brynildsen vant Rally Sørland i helgen. Nå mangler han «bare» tre NM-seire før han har nådd målet for årets sesong.

Eyvind Brynildsen

Eyvind Brynildsen og hans kartleser Anders Fredriksson holder opp fire fingre for å vise at de har vunnet fire av fire NM-løp så langt i år.

Foto: Privat

Rallyføreren har som mål å vinne alle sju av årets NM-runder i rally. Etter seieren i Rally Sørland gjenstår det «bare» tre.

– Dette var veldig bra, jeg veldig fornøyd. Dette var en bra seier over to krevende dager. Vi nærmer oss sju av sju nå, så det er innenfor rekkevidde. Vi skal i hvert fall gjøre det vi kan, så får vi se om det holder, sier Brynildsen til NRK.

Reddet rivalen

Østfoldingen kom i fokus i media både i Norge og utlandet da det ble kjent at han startet kronerulling for sin argeste konkurrent om NM-tittelen.

Det så nemlig stygt ut for resten av sesongen til Frank Tore Larsen etter at han kjørte ut og ødela bilen under Hurumsprinten forrige helg.

Men Brynildsen samlet inn nok penger til å reparere bilen til konkurrenten, som dermed klarte å stille til start i Rally Sørland mot alle odds.

Ødelagt bil, Frank Tore Larsen

Frank Tore Larsens bil ble totalskadd i en krasj forrige helg. Eyvind Brynildsen gjorde alt for å få konkurrenten klar til Rally Sørland.

Foto: Torstein Eriksen

– Må stå opp om morran

Larsen kjempet også lenge helt i toppen, men det var ikke nok til å holde Brynildsen unna.

– Han klarte seg veldig bra. Han ble nummer tre og han var veldig fornøyd.

Hva må skje for at de andre skal ta deg? Må du låne bort din egen bil neste gang?

– Hehe, de må stå opp om morran og prøve å forberede seg bedre enn det vi gjør. Nå har vi fått tatt fire krevende løp, og neste er på vår «hjemmebane» på Bjørkelangen. Men så kommer Telemark som er hjemmebane for noen av de andre gutta, avslutter Brynildsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene