NRK Meny
Normal

Kjøper ikke fri VIF-keeper

Sarpsborg 08 har valgt å ikke bruke opsjonen de hadde på å kjøpe fri keeper Gudmund Kongshavn fra Vålerenga.

Gudmund Kongshavn

Gudmund Kongshavn har tidvis stått som en vegg i Sarpsborg-målet denne høsten. Men klubben har valgt å ikke bruke opsjonen de hadde på kjøp.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Thomas Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Den 24 år gamle keeperen fra Bergen ble hentet til Sarpsborg på lån etter at Duwayne Kerr fikk problemer med en vond skulder i sommer.

Samtidig sikret klubben seg en opsjon på å kjøpe fri keeperen dersom de ønsket det. Den opsjonen har de nå bestemt seg for å ikke bruke, skriver sa.no.

– Det går først og fremst på den økonomiske siden av dette. Vi ønsker ikke å bruke penger for å kjøpt ham fri. Vi har ikke så god økonomi i klubben og det er flere prosjekter vi jobber med i klubben som koster penger. Vi har et budsjett for 2015-sesongen vi er nødt til å holde. Da vil et slikt kjøp gå på bekostning av andre ting, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 til avisen.

Berntsen legger til at døren likevel ikke er helt lukket for Kongshavn, og at saken ville stilt seg annerledes dersom han kunne gått gratis fra hovedstadsklubben.

– Ikke betydelig beløp

Gudmund Kongshavn ble tidligere i november linket til nyopprykkede Tromsø. Men TILs sportssjef Svein-Morten Johansen ville overfor Aftenposten ikke bekrefte om klubben var interessert i sisteskansen.

Avisen snakket også med daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga Fotball, som bekreftet at Sarpsborg 08 hadde frist til 15. november med å gi beskjed om de ville kjøpe ut keeperen eller ikke.

Sandnes røpet da at opsjonen ikke var på et betydelig beløp:

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg sier ikke summen, men det er det ikke, sa Sandnes til aftenposten.no.

Kerr vurderer fremtiden

Duwayne Kerr

Duwayne Kerr har ifølge ham selv blitt tilbudt en forlengelse av sin kontrakt med klubben.

Foto: JFF/Jamaica Football Federation

Sarpsborg 08 sitter nå igjen med to keepere i A-stallen foran neste sesong. Jamaicanske Duwayne Kerr og unggutten Christian Sukke.

Kerr har ett år igjen av sin kontrakt med klubben, og har ifølge ham selv fått tilbud om en forlengelse.

– Det går veldig bra med klubben min nå. Jeg har ett år igjen der, og de har tilbudt meg en forlengelse, men jeg må tenke over det. Men totalt sett, det å spille utenfor Jamaica er alltid bra, og det er jobben vår som profesjonelle, sa Kerr, som for tiden er på landslagssamling med Jamaica, til avisen Jamaica Observer i helgen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20.55-nyhetene

  • Lillehammer kjører over Sparta

    Det tok fyr i Kristins Hall på Lillehammer i midtperioden mellom LIK og Sparta. Hjemmelaget scoret fire mål på under sju minutter og økte ledelsen til 5-0 før den siste perioden.