NRK Meny
Normal

Brannvesenet avviser kritikk

Brannvesenet i Moss er ikke enig i kritikken som er kommet i etterkant av en brann i flere trygdeboliger i Råde i går.

Illustrasjonsfoto brann
Foto: Rainer Prang / NRK

En av dem som reddet ut tre personer fra boligene reagerte på at det ikke var brannvarslere på soverommene, og at brannvesenet ikke kom før etter 20 minutter.

Det ble også hevdet at det ikke var brannskillere mellom de kommunale leilighetene i loftsetasjen.

- Lover og regler er fulgt

Men branninspektør Stein Aardal, som var på stedet, sier imidlertid at alle lover og regler for brannsikkerhet er fulgt av Råde kommune - som eier leilighetene og som har ansvaret for å ivareta sikkerheten etter gjeldende forskrifter.

- Kravene til trygdeboligene var ivaretatt. Det var røykvarslere og slukkeutstyr i alle boligene, påpeker han.

- Det var dessuten gips på loftet mellom leilighetene, så det var også brannskillere her, sier Aardal.

Ikke direkte oppkopling

Det er heller ikke noe krav at det skal være direktevarsling til 110-sentralen fra trygdeboliger, som regnes som vanlige boliger.

- Det er klart at det er en fordel med direktevarsling, men det er ikke noe krav til det. Det vanlige er faktisk at det ikke er direkte oppkopling. Sånn sett har eier, som er Råde kommune, gjort det de skulle, sier Aardal.

Ingen kom til skade i brannen, men det ble store materielle skader på boligene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tatt i ranet bil

    Politiet i Halden har pågrepet en mann og en kvinne i en svenskregistrert bil. Bilen ble ranet fra eieren for en uke siden. Ingen av de pågrepne har førerkort, og siden begge var ruset skal det tas utvidede prøver. Politiet knytter også de to til et innbrudd i en bedrift i Halden.

  • Skader i armen

    En bilfører sjekkes for skader i armen etter kollisjonen i Osveien i Rakkestad. To biler var involvert, det er ikke meldt om andre skader, opplyser politiet.