NRK Meny
Normal

Blåseensembelet får fortsette

Landets eldste orkester i kontinuerlig drift, Det norske Blåseensemble, blir enda litt eldre. Et enstemmig Hovedutvalg for Kultur og Idrett valgte å videreføre avtalen i ettermiddag.

Det Norske Blåseensemble
Foto: Det Norske Blåseensemble

Det melder Halden Arbeiderblad .

I forrige uke ble det klart at rådmannen i Halden vil kutte kulturbudsjettet med flere millioner, noe som betyr en utfasing av kommunens ansvar for Blåseensemblets økonomi.

Les: Vil si opp avtalen med Blåseensemblet

Men nå er det stemning, også i formannskap og bystyre, for å finne penger til å bevare Blåseensembelet.

- Det skulle bare mangle at orkesteret får fortsette i Halden, mener administrerende direktør Geir Rebbestad.

Landets eldste orkester i kontinuerlig drift, Det norske Blåseensemble "P" blir værende i Halden. Et enstemmig hovedutvalg for kultur og idrett slo i ettermidag fast at avtalen skal videreføres. Det melder Halden Arbeiderblad. Blåseensemblet er takknemlige for valget politikerne har tatt.

Blåseensemblet får bli

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Håndlukket til Grüne Woche

    Matblogger "Fru Timian" eller Marit Røttingsnes Westlie som hun egentlig heter, er en av 19 som er med i Norges næringsdelegasjon som skal til matmessen Grüne Woche i Berlin i Tyskland. Det skriver Rakkestad avis. Mat-messen regnes som en av de viktigste møteplassene utenfor Norge for mat og reiseliv.

  • Kan være glatte veier

    Temperaturene ligger på rundt null grader over store deler av fylket vårt denne morgenen. Det betyr at det kan være glatt enkelte steder. Kjør forsiktig!