NRK Meny
Normal

Bilfører og bileier tiltalt etter dødsulykke

En kvinnelig bilfører er tiltalt for bildrap. Bileieren er tiltalt for å ha lånt bort bilen til en person som var påvirket av narkotika og som ikke hadde førerkort.

Syklist døde etter påkjørsel i Våler

Det har tatt over to år fra ulykken skjedde til den kommer opp i retten.

Ulykke i Våler

Syklisten ble påkjørt på fylkesvei 115 i Våler.

Foto: Christopher Oulie / NRK
Jon Granrud

Politiadvokat Jon Granrud innrømmer at ting har tatt tid.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

En syklist i 40-årene ble for to år siden drept da han ble påkjørt av en bil på fylkesvei 115 i Våler.

Nå må både den 28 år gamle bilføreren og den 31 år gamle bileieren møte for retten.

Kvinnen som skal ha kjørt bilen er tiltalt for uaktsomt drap, ruspåvirket kjøring, kjøring uten gyldig førerkort og bruk av narkotika.

Ifølge tiltalen var kvinnen påvirket av det narkotiske virkestoffet klonazepam som følge av at hun skal ha brukt rivotril.

– Hun var relativt sterkt påvirket, sier politiinspektør Jon Granrud.

LES OGSÅ:

Har tatt lang tid å få saken for retten

Det har tatt svært lang tid å få saken opp for retten. Politiadvokat Jon Granrud har tidligere forklart at saken har gått litt frem og tilbake mellom statsadvokaten og politiet.

– Vi har brukt mye tid på å finne ut hvordan vi skulle forholde oss til bileieren. Det har vært litt usikkerhet rundt det. Disse to personene var i et samboerforhold, men bilen sto i mannens navn. Nå blir det opp til retten å avgjøre om han skal domfelles for det han er tiltalt for, sier Granrud.

Han peker også på at den store saksmengden i politiet har gjort sitt til at saken har fått en lang liggetid.

Mannen var med som passasjer i bilen da ulykken skjedde, men er tiltalt for å ha lånt bort bilen til en person som var påvirket av narkotika og som ikke hadde førerkort.

– Kommer den lange saksgangen til å få innvirkning på din påstand i saken?

– Det blir nok sett på som en formildende omstendighet som kan få betydning. Det blir sikkert et tema under hovedforhandlingen og får være opp til retten å avgjøre. Jeg skal ikke legge skjul på at det også kan reflektere min påstand, men jeg har ikke gjort meg opp noen mening om påstanden ennå.

Saken er berammet for Moss tingrett i desember.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rømskog mister helsestasjonen

    1. mai blir helsestasjonen i Rømskog flyttet til Helsehuset på Bjørkelangen. Det melder Rømskog kommune på sine nettsider. Rømskog skal slås sammen med Aurskog-Høland fra 2020, og flyttingen er et ledd i kommunesammenslåingen.