– Ingen tegn til bil eller mennesker

Redningsmannskaper fryktet at bil hadde gått gjennom isen ved Dillingøy. Søket etter bilen er nå avsluttet.

Rednignsaksjon i Våler

Dykkere fra brannvesenet undersøker en råk i Dillingøy.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Alle nødetater samt helikopter rykket ut til Dillingøy i Våler etter meldinger om en bil som muligens hadde gått gjennom isen.

– Vi har fått meldinger om bilspor som går ut på isen og forsvinner en råk. Politi, dykkere fra brannvesenet, flere ambulanser og helikopter har rykket ut til stedet, sa operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Tommy Moen, til NRK.no i 14.30-tiden.

Det er en forbipasserende som meldte ifra om bilsporene til politiet klokken 14.20. Dykkere fra brannvesenet gjennomførte både overflatesøk og søk langs bunnen uten hell.

Klokken 15.45 opplyser politiet at de avslutter søket etter bilen.

– Dykkerne har utført utvidet søk. Det er ingen tegn til bil, mennesker, bensin eller andre ting som skulle tilsi at en bil har kjørt gjennom isen, opplyser Moen.

Politiet har i samråd med Hovedredningssentralen bestemt seg for å avslutte søket.

Redningsmannskaper og dykkere leter etter en bil som muligens har gått gjennom isen.

Søk etter bil i en råk

Kort tid siden dødsfall

I slutten av januar omkom en utenlandsk mann etter å ha falt i en råk i Vansjø. I etterkant advarte politi og brannvesen folk mot å ferdes på isen i området.

Seks personer ble i starten av februar anmeldt for å ha kjørt på isen i Vansjø med crossmotorsykler.

Ifølge naboer NRK har snakket med skal det ha vært biler på isen ved Dillingøy i går kveld. Det ble også observert en bil på isen i løpet av natten.