NRK Meny
Normal

Politiet ber om tips etter festival-voldtekt

Østfoldpolitiet etterforsker en voldtekt som skal ha funnet sted i forbindelse med Gummibåtfestivalen i Ørje.

Gummibåtfestivalen Ørje

Ifølge politiet skal overgrepet ha skjedd ved båtkafeen i nærheten av inngangsområdet til Gummibåtfestivalen i Ørje.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

I en pressemelding opplyser fungerende leder Pål Eivind Lae ved vold- og sedelighetsavsnittet i Østfold politidistrikt at overgrepet skal ha skjedd natt til sist søndag.

– Politiet etterforsker en voldtekt som skjedde under Gummibåtfestivalen i Ørje. Det sentrale åstedet er ved inngangen til festivalområdet eller ved Båtcafeen, sier Lae til NRK.no

– Vi har mottatt en anmeldelse på at det har skjedd, og har ikke noe grunnlag for å tro at det ikke har skjedd.

Ingen mistenkte

Nå etterlyser de tips fra personer som befant seg i eller i nærheten av festivalområdet på det aktuelle tidspunktet.

– Det er viktig for politiet å påpeke at er man i tvil om man sitter på relevante opplysninger i saken, ta kontakt og la politiet avgjøre det, sier Lae.

– Det var jo en festival i området rundt hendelsestidspunktet, så at det er noen som har sett eller hørt noe er jo ikke utenkelig. Derfor er vi interesserte i tips.

Tipsene kan ringes inn til politiet på telefonnummer 02800. Ingen personer er foreløpig pågrepet for voldtekten, og politiet har heller ingen mistenkte.

– Vi har undersøkt åstedet, vært i kontakt med fornærmede og avhørt henne. Vi har også foretatt avhør av personer omkring henne, sier Lae.

– Jenta har blitt ivaretatt

Den fornærmede omtales som en jente, men politiet vil på det nåværende tidspunkt ikke gå ut med nærmere opplysninger om henne.

– Hun har blitt ivaretatt ved at hun har fått den oppfølgingen som følger i slike saker, uten at jeg ønsker å gå noe mer inn på hva konkret det er.

Leder for overgrepsmottaket i Østfold, Ann Helen Lomsdalen bekrefter at jenta har blitt tatt hånd om hos dem, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Voldtekten etterforskes ved vold- og sedelighetsavsnittet, og politiet skal ha fått melding om overgrepet rett etter det skjedde. Lae ønsker ikke å utdype hvorfor de har ventet med å gå ut med saken.

Laster kart, vennligst vent...

– Alt av opplysninger kan være interessant, sier politiet når de ber om tips i forbindelse med et seksuelt overgrep i Ørje.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om tips etter flere innbrudd

    Politiet i Sarpsborg ber om tips etter en rekke innbrudd over et kort tidsrom. Det skriver sa.no. Fire av fem innbrudd skjedde i boliger og næringseiendommer på Varteig og Ise lørdag og søndag.

  • Søkte ly på Struten fyr

    Politiet i Fredrikstad avhører i dag to menn som hever de måtte bryte seg inn på Struten fyr i går kveld for å søke ly. En politipatrulje rykket ut til fyret etter at alarmen gikk. Politiet leter også etter en svart gummibåt med påhengsmotor som de to sier de mistet kontrollen over. Så langt er ikke de to mistenkt for noen lovbrudd, opplyser krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

    Video Ferie på Struten fyr
    Foto: Nyhetsspiller