NRK Meny
Normal

Politiet ber om tips etter festival-voldtekt

Østfoldpolitiet etterforsker en voldtekt som skal ha funnet sted i forbindelse med Gummibåtfestivalen i Ørje.

Gummibåtfestivalen Ørje

Ifølge politiet skal overgrepet ha skjedd ved båtkafeen i nærheten av inngangsområdet til Gummibåtfestivalen i Ørje.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

I en pressemelding opplyser fungerende leder Pål Eivind Lae ved vold- og sedelighetsavsnittet i Østfold politidistrikt at overgrepet skal ha skjedd natt til sist søndag.

– Politiet etterforsker en voldtekt som skjedde under Gummibåtfestivalen i Ørje. Det sentrale åstedet er ved inngangen til festivalområdet eller ved Båtcafeen, sier Lae til NRK.no

– Vi har mottatt en anmeldelse på at det har skjedd, og har ikke noe grunnlag for å tro at det ikke har skjedd.

Ingen mistenkte

Nå etterlyser de tips fra personer som befant seg i eller i nærheten av festivalområdet på det aktuelle tidspunktet.

– Det er viktig for politiet å påpeke at er man i tvil om man sitter på relevante opplysninger i saken, ta kontakt og la politiet avgjøre det, sier Lae.

– Det var jo en festival i området rundt hendelsestidspunktet, så at det er noen som har sett eller hørt noe er jo ikke utenkelig. Derfor er vi interesserte i tips.

Tipsene kan ringes inn til politiet på telefonnummer 02800. Ingen personer er foreløpig pågrepet for voldtekten, og politiet har heller ingen mistenkte.

– Vi har undersøkt åstedet, vært i kontakt med fornærmede og avhørt henne. Vi har også foretatt avhør av personer omkring henne, sier Lae.

– Jenta har blitt ivaretatt

Den fornærmede omtales som en jente, men politiet vil på det nåværende tidspunkt ikke gå ut med nærmere opplysninger om henne.

– Hun har blitt ivaretatt ved at hun har fått den oppfølgingen som følger i slike saker, uten at jeg ønsker å gå noe mer inn på hva konkret det er.

Leder for overgrepsmottaket i Østfold, Ann Helen Lomsdalen bekrefter at jenta har blitt tatt hånd om hos dem, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Voldtekten etterforskes ved vold- og sedelighetsavsnittet, og politiet skal ha fått melding om overgrepet rett etter det skjedde. Lae ønsker ikke å utdype hvorfor de har ventet med å gå ut med saken.

Laster kart, vennligst vent...

– Alt av opplysninger kan være interessant, sier politiet når de ber om tips i forbindelse med et seksuelt overgrep i Ørje.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Evakuerer forretningsbygg

    Det kommer røyk fra kjelleren i bygget til Fredrikstad Energii i Stabburveien. De ansatte er evakuert, melder politiet. Brannvesenet lufter nå ut et teknisk rom.

  • Skoleinnbrudd på Gressvik i helga

    Politiet undersøker Gressvik skole etter at det i løpet av helgen har skjedd et innbrudd. Blant annet kan det være stjålet verktøy som ble brukt under oppussingsarbeid på skolen.