Normal

Ber om at miljøbiler slipper å betale for parkering

Tage Pettersen og de andre i Arbeidsutvalget i Klima Østfold oppfordrer kommunene i Østfold til å frita elbiler og hydrogendrevne biler fra parkeringsavgifter.

Tage Pettersen

Ordføreren i Moss sitter også i Arbeidsutvalget for Klima Østfold, og framsnakker elbiler og de kommende hydrogendrevne bilene.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Fra kommende årsskifte er det selv opp til kommunene å avgjøre om biler som ikke går på fossilt brennstoff skal få parkere gratis på kommunale parkeringsplasser eller ikke.

Det bør de slippe, skriver Mosse-ordfører Tage Pettersen i en oppfordring, på vegne av Klima Østfold - som er et samarbeid mellom Østfoldkommuner, Fylkeskommunen og Fylkesmannen.

– Skal vi nå ambisjonen om null-utslipp i fra transport innen 2030 i Østfold er det viktig å videreføre insentiver for nullutslippskjøretøy. Elbiler utgjør kun 1,7 % av person- og varebilene i Østfold, skriver Pettersen i oppropet.

I følge Pettersen er det kommunene Askim, Fredrikstad, Halden, Hvaler, Moss og Sarpsborg som hele eller deler av året tar betalt på kommunale parkeringsplasser. Oppropet er sendt til den politiske ledelsen i de kommunene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Milliardkontrakt til Mossefirma

  Wärtsilä i Moss har signert en kontrakt verdt 1,7 milliarder om leveranser av renseutstyr til båter., skriver Moss Avis.

  1. januar 2020 er det nye miljøgrenser for hvor mye svovel eksosen fra skipsmotorene kan slippe ut.

 • Uvisst om akuttmottak utvides

  Det er fremdeles uvisst om Sykehuset Østfold får lov til å utvide akuttmottaket.

  Selv om sykehuset før sommeren ba om en snarlig avklaring, har Helse Sør-Øst ennå ikke svart på om de godkjenner en utvidelse.

  Økonomidirektør i Helse Sør-Øst Hanne Gaaserød forteller at prosjektet følger vanlig beslutningsgang

  Sykehuset på Kalnes
  Foto: Anette Torjusen / NRK