NRK Meny
Normal

Ber om at miljøbiler slipper å betale for parkering

Tage Pettersen og de andre i Arbeidsutvalget i Klima Østfold oppfordrer kommunene i Østfold til å frita elbiler og hydrogendrevne biler fra parkeringsavgifter.

Tage Pettersen

Ordføreren i Moss sitter også i Arbeidsutvalget for Klima Østfold, og framsnakker elbiler og de kommende hydrogendrevne bilene.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Fra kommende årsskifte er det selv opp til kommunene å avgjøre om biler som ikke går på fossilt brennstoff skal få parkere gratis på kommunale parkeringsplasser eller ikke.

Det bør de slippe, skriver Mosse-ordfører Tage Pettersen i en oppfordring, på vegne av Klima Østfold - som er et samarbeid mellom Østfoldkommuner, Fylkeskommunen og Fylkesmannen.

– Skal vi nå ambisjonen om null-utslipp i fra transport innen 2030 i Østfold er det viktig å videreføre insentiver for nullutslippskjøretøy. Elbiler utgjør kun 1,7 % av person- og varebilene i Østfold, skriver Pettersen i oppropet.

I følge Pettersen er det kommunene Askim, Fredrikstad, Halden, Hvaler, Moss og Sarpsborg som hele eller deler av året tar betalt på kommunale parkeringsplasser. Oppropet er sendt til den politiske ledelsen i de kommunene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Røysåsen

    Det er skogbrann i området rundt Røysåsen i Moss. Brannvesen og politi er på vei, skriver politiet på Twitter. Det er stor røykutvikling i området, og politiet anbefaler beboere i nærheten om å stenge vinduer og luftinntak.

  • Ny sjef for Østfoldforskning

    Ellen-Marie Forsberg blir ny direktør i Østfoldforskning AS fra oktober. Hun har vært leder for forskergruppa for ansvarlig innovasjon ved Arbeidsforskningsinstituttet siden 2011 og forskningssjef i perioden 2015 til 2018. Forsberg har ledet to EU-prosjekter innenfor ansvarlig innovasjon, og har jobbet mye med både forskningspolitikk og forskningsetikk.