«Moi» i celebert selskap i nytt TV-spill

20-åringen fra Sarpsborg er én av få spillere som vurderes å være i stand til å utføre de mest avanserte fintene i det nyeste FIFA-spillet. Ikke engang Lionel Messi og Zlatan havner i samme kategori.

Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi har hatt en imponerende debutsesong i Molde, og kan krone sesongen med både cup- og seriegull.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Jeg fikk vite det av noen kompiser, og er selv en veldig stor fan av FIFA-spillene. Jeg spiller det når jeg får tid, så akkurat det syns jeg er veldig kult, må jeg innrømme, sier Mohamed Elyounoussi til NRK.no.

Den siste utgaven av de populære FIFA-spillene ble sluppet i Norge rett før helgen. Det er spillselskapet Electronic Arts (EA) som står bak fotballspillet for PC og spillkonsoller, og som også har valgt ut hvilke spillere som skiller seg ut på ferdighetsfronten.

Én av 31

Elyounoussi i Fifa 15

Elyounoussi har havnet i celebert selskap i den nyeste versjonen av spillet Fifa.

Foto: EA Sports

I kategorien «Skill Moves», som rangerer spillerne etter hvor gode de er til å utføre avanserte finter, er det mulig å oppnå fem stjerner. Blant dem som er ansett av EA å ha full pott på dette punktet er altså Molde-spiller Mohamed «Moi» Elyounoussi.

– Man må jo fortsatt prestere og gjøre seg fortjent til det, men det er jo bare positivt å bli lagt merke til. Da vil folk kanskje komme og se meg spille, og så får jeg prøve å overbevise dem.

Bare 31 spillere fra ligaer i hele verden blir vurdert til 5-stjernersutøvere av disse ekstremferdighetene. Blant de andre navnene på lista finnes storstjerner som Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry, Neymar og Ronaldinho. I tillegg til legendene Pelé og Jay-Jay Okocha, som kun er tilgjengelig på Xbox-versjonen.

Det er også plass til den tidligere Stabæk-helten Alanzinho i det celebre selskapet.

– Det er ikke akkurat dårlige spillere som blir nevnt, så det er selvfølgelig veldig stas. Nå vet jeg jo ikke hvordan dette har skjedd, men det må vel ha noe å gjøre med at de sikkert har sett noen klipp av meg og fått tips. Det er selvfølgelig artig, sier «Moi».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Elyounoussi

Elyounoussi feiret som Cristiano Ronaldo etter scoringen mot Stabæk i semifinalen i cupen. Spillselskapet EA mener at han matcher portugiseren også teknisk.

Foto: NRK

Bedre enn Zlatan og Messi

Det som nok vil overraske en god del fotballfrelste er at mannen som av mange regnes som verdens beste fotballspiller, Lionel Messi, ikke rangeres i samme kategori som «Moi». Den lille argentinske magikeren må nemlig nøye seg med fire av fem stjerner, og det samme må svenskenes fotballidol Zlatan Ibrahimovic.

– Det stemmer jo ikke i virkeligheten, men det er kult at man kan bruke seg selv til å kjøre kule triks.

20-åringen fra Sarpsborg har hatt en eventyrlig debutsesong i Molde. Sammen med laget er han klar for cupfinale mot Odd, og styrer mot seriegull. På toppen av dette har han debutert på landslaget og er mestscorende Molde-spiller i eliteserien.

– Det er jeg selvfølgelig veldig fornøyd med, i og med at det er min første sesong på et sted hvor jeg er litt utenfor komfortsonen.

At 2014 skulle bli et så godt år for «Moi» som det har blitt, hadde han ikke turt å drømme om på forhånd.

– Jeg hadde lyst til å starte litt rolig med å spille meg inn på laget, jeg kom jo til et lag med kvalitet og stor bredde i stallen så jeg visste at det skulle bli tøft. Men jeg har tatt vare på tilliten jeg har fått og føler at både jeg og hele laget har vokst denne sesongen, sier han.

Håper på «The Double»

Det neste personlige målet for den fotrappe vingen blir nå å etablere seg på a-landslaget sammen med fetteren Tarik Elyounoussi.

– Det også blir veldig vanskelig, i og med at det er mange kvalitetsspillere der. Konkurransen er stor, sier «Moi».

I tillegg vil han gjerne sikre både serie- og cupgull med klubblaget. I begge sammenhenger er det Odd som kan stå i veien.

– Det handler jo om å prøve å vinne «The Double». Vi er i alle fall veldig nære, men det er fortsatt noen kamper igjen og Odd virker fortsatt uslåelige virker det som. Vi har ikke tatt noe på forskudd, og skal stå på til vi har gullet i hendene våre.

Hvordan vurderer du denne FIFA-bragden opp mot de andre høydepunktene du har opplevd i år?

– Det her er vel kanskje det absolutt største jeg har opplevd! Nei da, det er først og fremst veldig kult, men det blir på en måte bare med det da. Det er ikke et mål jeg har hatt eller noe sånt, så det blir med at det er veldig artig og at det blir morsommere å prøve og spille med seg selv, sier 20-åringen.

NB! Det kan også være verdt å nevne at tidligere Lillestrøm-spiller Mathis Bolly rangeres som den raskeste av samtlige spillere i FIFA 15.