SE OGSÅ: |
|
ALT OM: |
Det svenske næringsmiddeltilsynet (Livsmedelsverket)slår alarm etter å ha funnet store mengder narasin i kyllingkjøtt, skrev Svenska Dagbladet tidligere i dag.
- Dette er feil. Det er trygt å spise svensk kylling, sier Ingrid Nordlander i det svenske næringsmiddeltilsynet til NRK Østfold.
Flere norske medier har slått saken stort opp i dag, men
Nordlander som har blitt brukt som kilde i artikkelen benekter at giften Narasin har blitt funnet i noen av prøvene de har tatt.
Norlander står ikke inne for det som ble skrevet i avisoppslagene i dag, og sier at artikkelen i Svenska Dagbladet må skyldes en misforståelse.
- Vi har ikke funnet noen positive prøver i vår kontroll. Våre rapporter ligger tilgjengelige for alle på vår webbplass, sier hun.
- Holdt tett
To milligram narasin er nok til å ta livet av en hest. Likevel holdt det svenske næringsmiddeltilsynet tett om at det ble funnet høye doser av giften i kyllingkjøtt, hevdet Svenska Dagbladet tidligere i dag.
Narasin er en form for antibiotika som brukes for å få bukt med tarmparasitter hos slaktekyllinger.
Nullgrense
– EU har en nullgrense for narasin i egg. Men for kyllingkjøtt er det ikke angitt noen grense.
Men det skal ikke gis narasin til kyllingene fem dager før slakt slik at rester rekker å forsvinne.
- Derfor har vi en høyere grense for kjøtt enn for egg, sier Ingrid Nordlander på Livsmedelsverket.