NRK Meny
Normal

Årets kulturkommune i Østfold

Sarpsborg kommune ble i dag kåret til årets kulturkommune.

Olavsdagene 2010

Olavsdagene var med på å gi Sarpsborg kommune prisen som årets kulturkommune i Østfold.

Foto: Anders Winlund/NRK

Kommunen får prisen som en følge av at de har fått til flere større satsninger.

– Det spenner fra kulturminnevern og satsningen på Solbergtårnet, via arrangementer som Olavsdagene og Melodi Grand Prix, til virkeliggjøringen av et Science Center som vil kunne gi ekstra liv til opplevelsesnæringen, sier leder av Norsk kulturforum Østfold, Dag Willien Eriksen.

Ble nominert for engasjement

Prisen ble delt ut på Ekeby gård i Rygge.

– Sarpsborg kommune er først og fremst nominert for det engasjementet de har lagt ned i flere viktige samarbeidsprosjekter i fylket.

Prisen tildeles en kommune som i spesiell grad har markert seg med en allsidig innsats for kulturlivet gjennom samarbeid, kreativitet og nytenking.

Gradvis utviklet optimisme

Juryen har sett på søknadene og vurdert dem etter de kriteriene man har lagt til grunn i den nasjonale kåringen.

– Engasjement, langtidsplanlegging, fokus på samarbeid, bredde i tilbudet og en gradvis utviklet optimisme på tross av tøffe budsjetter er viktige faktorer som har blitt vurdert. Sarpsborg kommune er i tillegg vurdert å være en kandidat som har gode muligheter til å nå opp i den nasjonale kåringen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kokepåbud av drikkevann i Våler

    Store deler av Våler var uten vann i 21-tiden i kveld. Ved 22-tiden var hovedvannforsyningen lagt om slik at husstandene som ble rammet fikk tilbake vannet. Det er innført kokepåbud inntil godkjente vannprøver foreligger, skriver Moss Avis.

  • Røykutvikling fra barbermaskin

    Det brenner ikke i hytta på Økholmen på Hvaler. Ifølge Øst 110-sentral var det et branntilløp i en barbermaskin. Dette førte til mye røyk på stedet, men altså ikke brann.