NRK Meny
Normal

Ansatt i byutviklingsselskap

Tidligere rådmann i Halden ble torsdag formelt ansatt som daglig leder i byutviklingsselskap.

Per Egil Pedersen

HAR TAKKET JA. Eks-rådmann Per Egil Pedersen er tilsatt i jobben som daglig leder i Halden Byutvikling AS.

Foto: Stein Ove Korneliussen/NRK

- Jeg kan bekrefte at Per Egil Pedersen er ansatt som daglig leder i Halden Byutvikling AS, sier ordfører i Halden, Thor Edquist (H), til NRK.no.

Formannskapet gikk torsdag inn for at den nylig avsatte rådmannen skal få jobb som daglig leder i selskapet, som har som formål å utvikle sentrumsnære områder i Halden.

Les også:

Må tjene penger

I vedtaket fra formannskapet torsdag heter det at det forutsettes at selskapet skal tjene penger på forretningsmessig grunnlag, ellers kan selskapet bli lagt ned.

Per i dag har Halden Byutvikling AS ingen penger i kassen, og må få lån av kommunen for å kunne betjene lønn og løpende utgifter.

Formålet med Halden Byutvikling AS er at selskapet skal få solgt tomter på områdene Tyska, Hollenderen og Mølen til private investorer, som ønsker å bygge næringseiendom eller boliger.

Kvittet seg med daglig leder - skaffet ny

Det er ikke mange dagene siden nåværende daglig leder i Halden Byutvikling AS, Ole Petter Lystad, fikk beskjed om at hans avtale med byutviklingsselskapet opphører.

Det nye styret i selskapet, som ledes av Jan-Erik Erichsen (H), hadde sett på kostnadene i Halden Byutvikling AS, og funnet at inngåtte avtaler måtte droppes.

Årsaken til at Lystads avtale opphørte, var i følge det nye styret at byutviklingsselskapet ikke hadde penger.

Nå er avsatt rådmann tilsatt som daglig leder i Halden Byutvikling AS, og han tiltrer den 1. juni i år.

Lystad har lønn i selskapet til 1. november 2012.

Havneområdet i Halden

TOMTER MED UTFORDRINGER. Tomtearealene Halden kommune har byttet til seg med Saugbrugs er så forurenset at Statens forurensningstilsyn i 2008 krevde en tiltaksplan fra kommunen for områdene.

Foto: Rainer Prang / NRK

Tomter med utfordringer

Halden Byutvikling AS har tatt mål av seg til å selge sjønære tomter på begge sider av elva Tista nær Halden sentrum.

Etter at et nytt politiske flertall kort tid etter valget i september i fjor, slo fast at det var uaktuelt å flytte den offentlige havna fra Mølen til Sauøya - der det forelå planer om ny havn, er det usikkert hva som skal skje med Mølen.

Områdene Mølen, Tyska og Hollenderen er alle preget av at det har vært drevet industri der tidligere, og grunnmålinger viser at det ligger spor etter kreosotimpregnering (tjære) og saltimpregnering med krom, kobber og arsen (CCA).

Hvis det skal bygges boliger og næringsbygg på områdene, vil det kreve omfattende sanering, og deretter påfylling av steinmasser, slik at områdene står over havflaten om 100 år.

Det er også uvisst hvor jernbanesporet til og fra Halden vil bli lagt i fremtiden.

I dag går sporet over Tyska og Mølen, og for at tomtesalg skal kunne realiseres, vil det være viktig raskt å få klarlagt hvor jernbanesporet skal ligge.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Billigere å handle i Sverige

    Endringer i kronekursen har gjort det betydelig billigere å handle i Sverige de siste månedene, skriver E24.

    – Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til nettstedet.

  • Sarpsborg innebandy-kvinner ute

    Sarpsborg tapte to kamper og spilte en uavgjort i helgens NM-sluttspill i innebandy. Dermed går de ikke til NM-semifinalen.