NRK Meny
Normal

Advokat vil ha jobben tilbake

Norges Juristforbund anker Halden tingretts dom om ikke å la den tidligere kommuneadvokaten få tilbake jobben i kommunen.

Halden kommune
Foto: Rainer Prang / NRK

Det skriver Halden Dagblad.

- Vi har valgt å anke saken på grunn av at Stegard ikke får gjeninntre i stillingen som kommuneadvokat, sier Ragnhild Bø Raugland, advikat i Norges Juristforbund  til avisa.

Advokaten ble oppsagt på dagen etter at han nektet å la seg omplassere til en saksbehandlerstilling i byggesaksavdelingen.

- Den ene seieren slår den andre i hjel

Halden tingrett ga ham medhold i at oppsigelsen var urettmessig, og dømte kommunen til å betale ham en erstatning på 400.000 kroner.

Men han fikk ikke jobben tilbake.

- Når man får medhold i hovedgrunnlaget i en sak, synes vi det er dumt at han ikke fikk mulighet til å gjeninntre stillingen han hadde, sier Ragnhild Bø Raugland til Halden Dagblad.

- Slik vi føler det nå, slår den ene seieren den andre i hjel. Unntaksbestemmelsen som tingretten brukte synes vi er uheldig, fortsetter hun.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK