Hopp til innhold

Advarte mot svært glatt vei på E6

Statens vegvesen og politiet advarte fredag morgen om svært glatt vei på E6 mot Sverige. Et vogntog endte på tvers på Svinesundsbrua.

Glatt på E6

Politiet rykket fredag morgen ut til Svinesundsbrua etter at et vogntog ble stående på tvers i veibanen.

Foto: Anders Winlund/NRK

Meldingen om vogntoget på tvers på Svinesundsbrua kom i seks-tiden fredag morgen.

– En polsk trailer kjørte i rekkverket på brua i retning syd. Den kom seg etter hvert av brua ved egen hjelp. En personbil snurret også ute på brua mens dette pågikk. Det er svært glatt på stedet, opplyser operasjonsleder Bjørge Haugen i Østfold politidistrikt.

Det er svenske myndigheter som har ansvaret for å salte veiene på Svinesundsbrua. Disse ble tidlig varslet av politiet.

– Det er særlig i området på E6 mot Svinesund som det er meldt om svært glatte veier. Vi har fått flere meldinger fra både publikum og politi om at det er flere biler som har snurret i området, sier kontorsjef Therese Thowsen ved vegtrafikksentralen i 7.30-tiden.

Er det flere steder hvor det er spesielt glatt?

– Dette området er det vi har fått meldinger om. Men vi oppfordrer publikum til å ta det forsiktig i hele Østfold-området. Det er tåke og minusgrader flere steder. Den kombinasjonen gjør at det fort kan bli glatt flere steder.

Thowsen minner om at det kan være svært vanskelig å se med det blotte øyet om veien er glatt eller ikke.

– I den overgangsperioden vi er i nå kan det se ut som at det er helt sort asfalt, men når tåka legger seg blir det ofte glatt selv om det ikke er synlig, advarer hun.

Vegtrafikksentralen i Oslo varslet entreprenørene både på svensk og norsk side om stedvis glatte glatte veier.