Hopp til innhold

– Vet ikke hvor vi skal

I morges fikk elevene ved Glemmen videregående hente eiendelene sine fra E-blokka, som nå har blitt stengt på grunn av setningsskader.

Gunhild Rosnes

Rektor Gunhild Rosnes ved Glemmen vgs informerte elevene i skolens elevsenter i morges.

Foto: Anders Winlund/NRK

For 250 elever ved Glemmen videregående startet dagen med et informasjonsmøte i skolens elevsenter, der de ble informert om at E-blokka ved skolen må stenges med umiddelbar virkning.

Elever utenfor Glemmen vgs

Flere av elevene ved Glemmen visste i morges ikke hvor de skulle ha undervisning fremover.

Foto: Anders Winlund/NRK

Etter møtet etter fikk de muligheten til å gå inn i den nå avstengte bygningen for å hente eventuelle eiendeler.

– Vi har et organisert opplegg, slik at elevene kan hente ut utstyr fra denne blokka. Det er mye verktøy, arbeidstøy og andre ting. Når elevene er ferdige, så sier vi at ingen skal inn i blokka, sier assisterende rektor Pål André Ramberg.

Skolen har planlagt alternativ undervisning frem til fredag for de rammede elevene. Men elevene vet selv ikke helt hva som skal skje.

– Vi aner ikke hvor vi skal, vi vet nesten ingenting. Det er kjedelig å ikke få vært på verkstedet når vi skal gjøre oppgaver og sånt, sier elev Carl Petter Olaussen.

– Jeg tenkte at det er kjedelig at vi ikke har noe sted å være. Det er ganske kjedelig at vi ikke får den undervisningen vi skal ha, legger ‎Ole-Johan Ødegård til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Elever utenfor Glemmen vgs

De rammede Glemmen-elevene fikk lov til å hente utstyr og eiendeler i bygget før det ble stengt i dag.

Foto: Anders Winlund/NRK

Føre var

Grunnen til at den aktuelle blokka måtte stenges er at det er sprekkdannelser og bevegelser i bygget som er synlige for det blotte øye.

Nå skal eksperter med bygg- og geoteknisk kompetanse undersøke grunnforholdene, og vurdere om det er forsvarlig å bruke bygget som undervisningslokaler.

Er det fare for at bygget kan rase?

– Det har ikke vi kompetanse til å si noe om. Men det som er viktig for oss, er at alle elevene skal være 100 prosent sikre på at det er trygt å oppholde seg i våre lokaler. Vi vil være føre var istedenfor å komme etter, sier Ramberg.

Næringslivet hjelper

Pål André Ramberg

Assisterende rektor Pål André Ramberg ved Glemmen.

Foto: Anders Winlund/NRK

Etter at meldingen om at bygget måtte stenges kom tirsdag, så har det lokale næringslivet tatt kontakt med skolen for å bidra med undervisningslokaler, blant andre Borregaard og aktører inn bilindustrien i Fredrikstad.

En av bedriftene som har valgt å ta kontakt med skolen er Toyota i Fredrikstad.

– Det er viktig for oss at undervisningen holdes i gang, fordi det er fremtidens bilmekanikere som er rammet. Vi ønsker å bidra, sier daglig leder Bjørn Gustavsen.

– Elevene skal være sikre på at opplæringstilbudet ikke vil være noe dårligere enn de har hatt tidligere. Utgangspunktet vil være Glemmen videregående skole, men så frakter vi elevene til andre steder med busser, sier assisterende rektor Pål André Ramberg.