– Tragedien er uforståelig

Lokalsamfunnet møtte opp i kirken og viste sin respekt for de avdøde.

Minnestund

Prest Frank Oterholt åpnet dørene i Rolvsøy kirke.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– Det er sjokktilstand over hele Nylende krets, sier Kjell Ringstad som i kveld møtte opp i Rolvsøy kirke for å vise sin respekt.

Mange hadde behov for å komme sammen i sorgen.

En familie på fire fra Fredrikstad ble mandag funnet døde i sin campingbil på Ekeberg i Oslo. Tirsdag åpnet kirken dørene og det var mange som tok turen.

I kriken møtte det opp rundt 100 personer - mest unge.

– Godt å komme sammen i en slik stund

– Prest Frank Oterholt holdt en liten tale i begynnelsen. Folk holdt om hverandre og gråt. Mange gikk frem og tente lys, forteller NRKs reporter Ingunn Sjøgreen.

– Det slo ned som en bombe - vi ante ikke det var i nærmiljøet dette skulle ramme. En har ikke ord. Jeg har møtt opp i dag for å støtte opp, ved å være til stede. Dessuten er det godt å komme sammen i en slik stund, sier Ringstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Minnestund

Prest Frank Oterholdt forteller Mange hadde behov for å komme sammen i sorgen.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Kommunen er i Sorg

Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen sier at Fredrikstad kommune er i dyp sorg.

– Det er mange som er i sjokk og synes det er en fryktelig tragedie, sier hun til NRK.no utenfor kirken.

Minnestund

Kjell Ringstad mener det er godt å komme sammen i den tunge stunden.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

– Dette vil sette preg på Nylende krets i mange år. Den første tiden vil sikkert være vanskelig. Det er en stor tragedie - spesiellt for den nærmeste familie og omgangskrets. Det som har skjedd er uforståelig. Det går nesten ikke opp for en, sier Ringstad.

Trist for klassekameratene

Klassekamerater av Gard Skofterud Raae (16) og Benedicte Adele Skofterud Raae (13), som ble funnet omkommet sammen med foreldrene i en bobil i går, er sterkt preget av det som har skjedd.

Benjamin Christopher Isaksen (15) deltok på minnestunden ved Haugeåsen, og han forteller om en svært sorgtynget stemning. Det ble flagget på halv stang ved begge skolene og prest og kriseteam var tilstede for å bistå.

– Det kom som et stort sjokk. Det er bare svært trist. Vi gikk sammen siden 8. trinn og han satt alltid bak eller ved siden av meg i klasserommet. Han var en utrolig grei person, sier Isaksen til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video ULYKKE-SKOLE-210910-OS18-174300-SI_OS.mp4

Omkom trolig av gassforgiftning

En foreløpig obduksjonsrapport tyder på at dødsårsaken til familien som ble funnet omkommet kan skyldes gassforgiftning.

– Omstendighetene i saken og funnene i forbindelse med obduksjonene tyder på at døden skyldes gassforgiftning eller oksygenmangel på bakgrunn av gasslekkasje, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Men politioverbetjenten understreker at politiet må vente på de endelige obduksjonsrapportene før de kan påvise en helt sikker dødsårsak.

Fortsetter de tekniske undersøkelsene

De endelige obduksjonsrapportene vil ta lenger tid å ferdigstille.

- Men det er ingenting som tyder på noe annet enn at vi snakker om en ulykke og at gass kan ha hatt en rolle, sier Metlid.

Tekniske undersøkelser av bussen er ennå ikke ferdige, og vil fortsette utover morgendagen.