NRK Meny
Normal

Familien begraves neste fredag

Fredrikstad-familien, som ble funnet døde i en campingbil på Ekeberg, begraves i Rolvsøy kirke fredag 1. oktober.

Ungdom tenner lys i Rolvsøy kirke under minnestunden tirsdag kveld i Rolvsøy kirke

Ungdom tenner lys i Rolvsøy kirke under minnestunden tirsdag kveld i Rolvsøy kirke.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det er sogneprest Frank Oterholt i Rolvsøy kirke som skal lede begravelsen, som starter klokka 12.00.

– Jeg skal ha med meg sogneprest i Domkirken Jon Albert Ihlebæk og sogneprest Gyda Hesla i Råde. Årsaken til at sognepresten i Råde skal delta, er at Ragnhild Helene Skofterud opprinnelig var fra Råde, sier Oterholt til f-b.no.

Benedicte Adele Raae (13), Gard Skofterud Raae (16), Ragnhild Helene Skofterud (44) og Sigurd Eugen Raae (51) ble funnet omkommet i en bobil som stod parkert ved Ekeberg camping i Oslo mandag.

Foreløpige obduksjonsrapporter tyder på at dødsårsaken til familien er gassforgiftning.

Søker om flere plasser

Dødsbudskapet ble tatt i mot med sjokk og vantro i lokalsamfunnet på Rolvsøy. Det har vært minnestunder både på Glemmen videregående skole og Haugeåsen skole, hvor de to barna gikk.

Rolvsøy kirke har plass til 450 mennesker, men det jobbes nå med å innhente tillatelse fra brannvesenet for å kunne ha plass til flere personer.

– Jeg kan ikke anslå hvor mange som vil komme. Men det blir høyttalere utenfor, slik at sørgende som ikke får plass likevel kan følge seremonien, sier konstituert kirkeverge i Rolvsøy kirke, Bjørn-Thore Amundsen, til f-b.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».

  • Kolliderte med flere

    En bilist i Moss fikk beslaglagt førerkortet etter først å ha kollidert med hengeren til en lastebil, deretter truffet et gjerde og to andre biler. Episoden skjedde ved Kransen i Moss. Det er ikke mistanke om høy fart, men manglende fokus, skriver politiet på Twitter.