NRK Meny
Normal

– Nervøs? Nei, jeg er dritredd!

Fra en heis oppå en bru hoppet våghalser i Glomma. Fullstendig idiotisk, innrømmer «dødserne»

Dødsing i Glomma

Vanligvis hopper de fra stødige stupebrett og ned i et basseng. Denne gangen var det vindfulle forhold på ei bru og ned i utløpet av Norges lengste elv.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Det går et gisp gjennom publikum. Gangbrua over Glomma i Fredrikstad er i seg selv skrekkinngytende høy. Men nå har Glommafestivalen satt en lift oppå, og gispet fra folket kommer i det liften heves flere meter.

Se video nederst i saken!

Stian Samsonsen

Stian Samsonsen forsikrer seg om at alt er klart før han som førstemann skal hoppe ut fra brua over Glomma.

Foto: Lotte Olsen / NRK

På platået står våghalsen og «dødseren» Stian Samsonsen. Han tilhører Team Frigard som kokurrerer i dødse-sporten - en egen form for stuping.

– Jeg er redd hver eneste gang. Det er jo ingen normale folk som gjør dette frivillig. Men det er spennende, og det er gøy at det har kommet så mye folk, men jeg er redd hver gang, og det gjør vondt hver eneste gang man treffer vannflaten.

Se bildegalleri fra dødsinga:

Dødsing i Glomma
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Vinden river i både håret og brua. Liften svaier i vinden. Publikum jubler og klapper fra elvebredden, mens sikkerhetsbåtene sirkler og byfergene blir holdt igjen.

– Vi hopper vanligvis fra en stabil plattform. Her er det høyere, og det er litt vind, sier Samsonsen. Han forteller at det viktigste er en god exit, med mye sats ut fra tårnet.

Blåmerker etter dødsing

Denne karen traff litt feil i landingen, og har saftige blodutredelser på leggene og føttene.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Da kan jeg kan eie luftrommet og jeg lander ikke feil. Jeg har landet flatt på både mage og rygg før og det gjør maksimalt vondt, men det går fint, forklarer han med ekte nervøsitet fra

Dødstøft

Nå er det bare å håpe at det ikke kommer seilende en liten tømmerstokk i den sterke strømmen i den blåbrune, sterke strømmen med elvevann.

Stian tar sats, og gir alt. Men det blir litt for mye sats, og han lander på nakken i de strie strømmene. Men det tar bare sekunder før han jubler mot de mange som har møtt opp. Hensikten er uansett oppnådd: Det så dødstøft ut! Bare se denne videoen:

For første gang har det blitt arrangert konkurranse i Dødsing i Glomma i Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Spydeberg på rådmannsjakt igjen

    Rådmann Gry Sjødin Neander i Spydeberg har takket ja til å bli ny rådmann i Kongsvinger. Neander har vært rådmann i Spydeberg siden september 2017, og skulle etter planen sittet i stillingen til ny kommune er etablert 1. januar 2020. – Arbeidet med å sikre ny ledelse i Spydeberg har selvsagt allerede startet, skriver ordfører i Spydeberg Petter Schou.

  • Krever utredning om Tim Daniel

    Sakkyndige må finne ut hvorfor seksten måneder gamle Tim Daniel døde. Det krever foreldrene. Gutten var avhengig av helsehjelp døgnet rundt, men mistet livet mens han bodde i en kommunal barnebolig i Sarpsborg. Fylkesmannen mener Sarpsborg kommune har brutt kravet om forsvarlige tjenester, men at kommunen ikke kan klandres for selve dødsfallet.

    Tim Daniel Harlem
    Foto: Privat