NRK Meny
Normal

– Nei, det der er bare pisspreik

Festivalsjef for Månefestivalen Jimmy Olsen var lite fornøyd med spørsmål om søppel i Gamlebyen etter festivalens siste dag, og avbrøt intervjuet på direkten.

Festivalsjef Jimmy Olsen

Festivalsjef Jimmy Olsen var ikke fornøyd med NRKs spørsmål om søppel og avbrøt direkteintervjuet.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Månefestivalen i Gamlebyen ble en kjempesuksess i år med publikumsrekord og overskudd.

Og festen kan se ut til å ha fortsatt utover mandagsmorgen, men ikke for festivalglade mennesker. Måkene fikk seg nemlig en fantastisk festaften ettersom de kunne fråtse i søppel som ligger rundtom i Gamlebyen.

Men det er ikke noe festivalsjef Jimmy Olsen vill snakke om.

Skal rydde i en uke

Direkte på NRK Østfolds morgensending ble Olsen intervjuet om søppelproblematikken, som han selv mener er den kjipeste delen av festivalen.

– Det er det, og da er det bestandig veldig få mennesker som er igjen. Men vi kommer til å rydde opp etter oss. Det har vi bestandig gjort og det kommer vi til å fortsette med, sier Olsen i intervjuet.

– Det folk skal være klar over er at inne på våre festivalområder ser det veldig bra ut. Men går en rundt på vollene utenfor vårt område, er det folk som ikke har vært på festival som har søplet ned.

Olsen regner med at det vil ta omtrent en uke å rydde opp.

– Det er veldig omfattende. Det er et stort arrangement, mye større enn folk er i stand til å innbille seg. Vi bruker 14 dager på å rigge opp og en uke på å rigge ned.

Hør hele intervjuet med Jimmy Olsen her:

– Kyss meg

Men på spørsmålet om hva han tror folk i Gamlebyen synes om at det skal være skittent såpass lenge, hadde Olsen fått nok.

– Jeg vet at alle som bor her ... Nei ... Det er bare pisspreik å komme med det her sånn. Det er det dummeste intervjuet jeg har vært borti noen gang det her sånn. Full fokus på dritt og søppel.

– Kyss meg, sier festivalsjefen mens han velger å gå fra direkteintervjuet.

Månefestivalen ble i år arrangert for 13. gang. For to år siden gikk festivalen konkurs, mens i år kan arrangørene glede seg over at det var utsolgt for billetter til fredagen, lørdagen og trolig også søndagen.

Slik så det ut i Gamlebyen mandag morgen:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha forbud mot gummigranulat

    SV vil ha forbud mot å bruke gummigranulat på kunstgressbaner innen 2023. Det skriver Smaalenenes Avis. Stortingsrepresentant fra Østfold SV, Freddy Øvstegård, sier til avisa at det er helt krise at tonnevis med plast ødelegger miljøet og renner ut i hav og drikkevannskildene.

    Granulat i hand
    Foto: Ingrid Telset Heltne / NRK
  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.