NRK Meny
Normal

Meteorologen: – Det kan skje mye rart

Ull, paraply eller solbriller. 17. mai nærmer seg med stormskritt, men hvordan blir været?

Barnetoget Kristiansand

Regn eller sol på 17. mai, er et spørsmål mange vil ha svaret på.

Foto: Asbjørn Berge

Er det noe de fleste er opptatt av fem dager før 17. mai så er det været og vi har spurt mannen som kanskje har noen svar, om hvordan det blir.

– Ikke lett å forutsi

Statsmeteorolog og værmelder på NRK, John Smits, forteller at det er mange vanskelige spørsmål knyttet til nasjonaldagen og pågangen har vært stor på Meteorologisk institutt.

– Mange er veldig spente, både av praktiske grunner og ikke minst knyttet til hva man skal ha på seg. Mange vil selvsagt planlegge i god tid, men det er ikke lett å forutsi hvordan været blir.

John Smits

John Smits kan ikke love sol og varme - ennå.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Han forteller videre at hvis man ser tilbake på helgens vær, var i været i det lunefulle hjørnet. For ting gikk ikke helt som varslet.

– Vi ventet nedbør fra sør, men skyene brukte lang tid fra sørlige til nordlige Østfold. Plutselig bestemte skyene seg for å gå enda saktere enn varslet, sier han.

Så når vi til lørdag skal feire nasjonaldagen og 200 års jubileum for grunnloven, er det ikke lett å konkludere.

Kan bli 15 grader

– Fem dager før 17. mai kan det skje mye rart. Vi har en svak høytrykksrygg, mens nedbør truer mot Vestlandet. Her i Østfold ligger vi midt i mellom.

Han forteller at hvis vi er heldige, går været vår vei.

– Blir det rolig, er vi heldige med oppholdsvær og en temperatur på 15 grader, men er vi uheldige kan vi få besøk av nedbør fra vest til sørøst. Slik det ser ut nå, så blir det ikke for varmt og ikke for kaldt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann til sykehus med skuddskader

    En mann i 30-årene ble fraktet fra Tistedal i Halden til sykehus med skuddskader lørdag kveld. – Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Det er ennå uklarheter om hvordan dette er skjedd, skriver politiet på Twitter.
    Politiet har innledet etterforskning ved Rema 1000 i Tistedal der meldingen om mannen først kom.
    (NTB)

  • Stjernen vant

    Stjernen vant 3-2 mot Frisk Asker på bortebane i dagens eliteseriekamp i ishockey. Kampen ble avgjort med straffeslag.