NRK Meny
Normal

– Babyen er utenfor livsfare

Babyen som ble funnet sterkt nedkjølt i Fredrikstad er nå utenfor livsfare.

Baby funnet sterkt nedkjølt

Barnet ble funnet sterkt nedkjølt, og ble hentet av luftambulanse.

Foto: Utrykningsnytt

Den 10 måneder gamle babyen som ble funnet sterkt nedkjølt på Onsøy utenfor Fredrikstad for noen uker siden er utenfor livsfare, skriver Fredrikstad Blad.

Barnet ble funnet utenfor familiens hus den 9. februar, og ble fraktet til Rikshospitalet med ambulansehelikopter.

Barnefaren er siktet for uaktsom grov legemsbeskadigelse.

– Barnet far er fremdeles ikke avhørt på nytt, fordi babyen ennå befinner seg på sykehus, sier Atle Hauge, avdelingsleder for vold- og sedelighetsavsnittet i Fredrikstad politidistrikt.

Politiet har valgt å ta hensyn til familien i den vanskelige situasjonen de befinner seg i, og har derfor utsatt nye avhør. Ifølge Fredrikstad Blad skal de gjennomføres i løpet av en ukes tid.

Åstedsgranskerne har levert sine rapporter, men fordi ikke alle avhør er gjennomført ennå, har ikke politiet kartlagt omstendighetene rundt funnet av babyen.

– Utrolig at babyen overlevde

Babyen hadde en kroppstemperatur på 19,5 grader da den ble funnet.

Kommuneoverlege Anne Kristine Nitter uttalte til Fredriksstad Blad at det er utrolig at babyen overlevde når den var så kraftig nedkjølt.

– At man overlever temperaturer til ned mot midten av 20-tallet har jeg hørt om, men faktisk aldri tidligere at noen har overlevd en så lav temperatur som 19,5 grader, sa hun til avisen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sesongen over for Halden

    Haslum går til semifinalen i NM-sluttspillet i håndball etter å ha slått Halden 34-29 i den siste kvartfinalekampen. Dermed er sesongen over for Halden.