NRK Meny
Normal

70-åring varetektsfengslet for drapsforsøk

70-åring samtykke til varetekt - men nekter straffskyld for drapsforsøk i Sarpsborg, ifølge hans advokat, Harald Otterstad.

Harald Otterstad

Mannens forsvarer Harald Otterstad.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Fredag ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev og besøkskontroll etter at han ga påtalemyndigheten samtykke til fengslingen.

Erkjenner ikke straffskyld

– Men det betyr på ingen måte at han erkjenner straffskyld. Han har forståelse for at politiet trenger tid for å etterforske saken, sier mannens forsvarer Harald Otterstad.

Tidligere denne uken skal mannen ha knivstukken innehaveren av et treningssenter i Sarpsborg gjentatte ganger.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad er politiet ikke i tvil om at 70-åringen forsøkte å drepe innehaveren etter at han ble erklært uønsket som kunde på treningssenteret.

– Det er en del sprikende forklaringer om hva som har skjedd. Min klient er klar på at han ikke har hatt med seg kniv, sier Otterstad til NRK.no.

– Desperat kamp for livet

Onsdag formiddag skal mannen ha ringt innehaveren og bedt han komme ned i bilen hans som sto parkert ved Folkets Hus i Sarpsborg.

Han skal ha vist frem et brev før innehaveren av helsesenteret ble stukket flere ganger med kniv i hoderegionen.

Innehaveren av helsesenteret hevder at han hadde flaks som berget livet i en desperat kamp mot 70-åringen.

Politiet ser svært alvorlig på saken og sjef for etterforskning i Sarpsborg-politiet, Kai Andersen, sier at etterforskningen så langt har styrket siktelsen for drapsforsøk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Krever svar om Ankomstsenteret

    Arbeidstilsynet varsler at de vil stanse den midlertidige driften av Ankomstsenteret for asylsøkere i Råde dersom de ikke får opplysningene de etterspør fra Utlendingsdirektoratet. Det skriver Fredriksstad Blad. Dette gjelder opplysninger om arbeidsforhold og sikkerhet.

  • Kort tid på sykehjem

    Sykehjemsbeboere i Fredrikstad bor i snitt 1 år og 7 måneder på sykehjemmet. Det er langt under landsgjennomsnittet på drøyt to år. Ifølge Helsedirektoratet er det store forskjeller i oppholdstid for sykehjemspasienter, og kort botid kan bety at tilbudet ikke er tilpasset behovet.