NRK Meny
Normal

18-åring siktet for to boligbranner

To eneboliger i Halden er blitt påtent de siste dagene. En 18-åring er siktet for brannstiftelsene.

Brannbil
Foto: Heiko Junge / Scanpix

I begge branntilfellene kunne liv ha gått tapt.

- Ja, dette kunne gått riktig ille siden det var personer hjemme i husene. Men til alt hell ble brannene oppdaget tidlig, sier krimsjef ved Halden-politiet, Ole Hermansen.

Potensiell gjerningsmann

Etter boligbrannene som fant sted 18. og 20. juli har politiet intensivert patruljeringen i boligområdet Grimsrødhøgda i Halden. Natt til fredag ble en 18-åring pågrepet i området.

- Denne personen hadde en mistenkelig oppførsel og kan være en potensiell gjerningsmann, opplyser krimsjefen.

Tekniske spor

- Begge eneboligene var påtent på samme måte, og vi har en del tekniske spor som vi ønsker å sjekke 18-åringen opp mot, sier Hermansen.

Vedkommende er nå avhørt, men han er ikke blitt vurdert varetektsfengslet.

- Dette dreier seg om en gutt som bor i området. Det kan selvfølgelig være en helt naturlig forklaring på at gutten var ute nattestid. Men vi har ennå ikke fått sjekket ham ut av saken, sier krimsjefen i Halden.

Både unifomrert og sivil patruljeringen i boligområdet vil fortsette, for å forebygge og oppdage eventuelle nye forhold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen skadet i brann i Aremark

    Klokken 01.30 opplyser politiet i Østfold at alle beboerne i bolighuset på Fange er ute. Ingen skal være skadet som følge av brannen. Brannvesenet driver slukking på stedet.

  • Boligbrann i Aremark

    Aremark brannvesen melder i 01.00-tiden natt til tirsdag har rykket ut til Fange i Østfold, hvor det er brenner i et bolighus.

    Laster Twitter-innhold