NRK Meny
Normal

15-åringen hadde høy promille

15-åringen som er siktet for å ha forårsaket en 76 år gammel manns død på Greåker i Sarpsborg, hadde høy promille i gjerningsøyeblikket.

15-åring løslates
Foto: Espen Evensen / NRK

Den utvidede blodprøven ble tatt hele fem timer etter hendelsen viste ikke spor av andre rusmidler enn alkohol i blodet.

Hvorfor ble ikke blodprøven tatt tidligere?

- Det var så mye som skulle gjøres samtidig. Derfor ble den utsatt. Man kan jo selvsagt være kritisk til det i ettertid, sier politiadvokat Dag Fredrik Reymert.

Vil ikke røpe hvor høy promille

Politiet vil ikke si nøyaktig hvor høy guttens promille var.

- Jeg går ikke ut med nøyaktig promille. Vi har metoder for å regne tilbake hvor høy promillen må ha vært i gjerningsøyeblikket, men ønsker ikke å gå ut med et tall, sier Reymert.

Obduksjonsrapporten ikke klar

Det er fortsatt ikke endelig konkludert med hva som var årsaken til 76-åringens død.

Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at de fysiske skadene 76-åringen ble påført, ikke var utslagsgivende for at han døde.

Rapporten viser også at mannen hadde en nedsatt allmenntilstand ved at han hadde et svakt hjerte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fartskontroll i Skjeberg

    UP har skrevet ut fire forenklede forelegg under en trafikkontroll ved Skjeberg kirke. Høyeste målte fart i 70-sonen var 89 km/t.

  • Riksvei 22 stengt i Rakkestad

    Rv 22 er stengt ved Østby rett nord for Rakkestad sentrum etter et trafikkuhell. Det skal være køer i begge retninger. Omkjøring skal være mulig på mindre veier.