NRK Meny
Normal

Geir Bakke: –Blytungt

Begge spissdebutantene scoret da sarpsborg 08 ga fra seg ledelsen to ganger hjemme mot Mjøndalen.

Blytungt

Blytungt: Geir Bakke synes det var veldig tungt å bare stå igjen med ett poeng mot bunnlaget Mjøndalen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Dette føles blytungt. Når vi leder to ganger på hjemmbane og klarer å gi fra oss det, så blir det selvsagt en søvnløs natt. Det betyr mye for mange og det er kjipt for alle, sier Sarpsborg-08-trener Geir Bakke til NRK.

For Sarpsborg 08 ledet to ganger hjemme mot bunnlaget Mjøndalen, men måtte til slutt nøye seg med kun ett poeng. Geir Bakke forstår at publikum forventer mer av laget hans.

– Det er mange som er sinte og jeg forstår at de er sinte. Vi har lyst til å fremstå bedre når vi leder to ganger, men det evner vi ikke i dag og det er vi lei oss for, sier Bakke.

Mange blir slitne samtidig

Sarpsborg 08 ledet 2-1 og hadde full kontroll på kampen. Da valgte hjemmelaget å legge om fra 4-4-2 til 4-5-1, det forklarer treneren med slitne spillere.

–Det er flere som blir slitne samtidig, vi har to spisser som vil bli bytta samtidig og vi mister litt grepet på midten. I og med at begge spissene måtte ut så velger vi å gå over til en femmer på midten i stedet for fire. Jeg tror ikke vi hadde klart å beholde mer grep om kampen om vi hadde mista midtbanen og det er de valgene vi må ta der og da. forklarer Bakke.

Er det lurt å bytte ut Peter Kovacs mot et så dødballsterkt lag som Mjøndalen når kampbildet er som det er?

Altså, en Peter Kovacs må jo være klar til å være der. Vi skulle gjerne sett at Peter Kovacs var der selvfølgelig, men han sier ifra at det ikke er krefter igjen, sier Bakke.

Begge debutantene scoret

Sarpingene har rustet opp stallen i sommer. Blant annet har de hentet inn to nye spisser, som begge noterte seg for scoring i debuten. Det var selvsagt sjefen fornøyd med.

Peter Kovacs

Debutant 1: Peter Kovacs scoret 1-0 målet mot Mjøndalen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Det er godt at begge er i gang og så får vi bare jobbe hardt fremover, for nå har vi ikke vunnet på syv kamper. Vi må klare å være et 90-minutterslag og det er vi ikke i dag. Da blir det egentlig som fortjent også, for jeg syns Mjøndalen tok over og de var friske på slutten av kampen, sier Bakke.

Patrick Mortensen

Debutant 2: Patrick Mortensen scoret 2-1 målet mot Mjøndalen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Sarpsborg 08 har etter en god start på sesongen nå altså hatt syv strake kamper uten seier. Det betyr at Sarpingene er nærmere bunnen enn toppen for øyeblikket. Geir Bakke mener at laget hans ikke er der at det går utover selvtilliten, foreløpig.

–Det er jo vemodig på en måte, også får man uker hvor man må reise seg og jobbe med de rette tinga. Det kommer alltid en ny ball, men man skal ikke ha for mange av de opplevelsene før det går utover selvtilliten, men vi er ikke der ennå, sier Bakke

Er du redd for at dere kan rykke ned?

–Som trener så er man alltid redd for å ikke lykkes og er man ikke det da er det noe rart. Vi vi skal få til dette her vi, men vi må jobbe hardt og riste det av oss, avslutter Bakke

Åpnet bra

Peter Kovacs åpnet målkontoen like før pause og sendte Sarpsborg 08 i ledelsen hjemme mot Mjøndalen søndag kveld. Før det hadde både Kovacs og de andre Sarpsborgspillerne hatt muligheten til å score langt flere, men det stod 1-0 til pause.

Den andre omgangen ble langt jevnere og gjestene skulle score først. Alagie Sosseh fant nettmaskene etter 67 minutter og skapte balanse i regnskapet.

Så var det duket for en annen debutant, danske Patrick Mortensen. Han dukket opp på bakre stolpe og sendte hjemmelaget på ny opp i ledelsen.

Men to minutter før slutt lagde Liridon Kalludra et undøvendig frispark ved midtstreken og det skulle bli skjebnesvangert.Morten Sundli raget høyest og headet inn 2-2 og dermed endte det med poengdeling i Sarpsborg.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Farlig på sjøen når det er fint vær

    Det at alkohol er involvert i så mange dødsulykker på sjøen viser hvor viktig alkovett-kampanjer er. Det sier generalsekretær Randi Hagen Eriksrud i alkovettorganisasjonen Av og til, underveis i sommerens Klar for Sjøen-kampanje. Det er nå, når været er finest det er farligst på sjøen, sier Eriksen.

    Hurtiggående båt
  • Stakk fra tollkontroll

    Politiet leter nå etter en person i Skjeberg i Sarpsborg som har stukket fra en tollkontroll på Svinesund. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Bilen ble funnet i nærheten av Skjeberg folkehøgskole og var stappfull av alkohol. Politiet tror personen kan ha gjemt seg i skogen i nærheten og søker nå med hunder i området.