NRK Meny
Normal

- Ville ikke såre de pårørende

Gjerningsmannen som drepte Inger Johanne Apenes har hele tiden sagt at han vil møte familien, men var redd for å tråkke på de pårørende. Det sier mannens advokat Harald Otterstad.

Harald Otterstad

Gjerningsmannens forsvarer Harald Otterstad.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

- Jeg blir en smule forundret. På pressekonferansen hvor nærmest hele pressenorge var tilstede kom dette spørsmålet opp, sier Otterstad.

- Inviterte til kontakt

- På pressekonferansen sa jeg på vegne av min klient at han ønsket å holde en lav profil i respekt for familien Apenes.

- Men hvis det skulle være slik at familien ville ha kontakt med han så var de selvsagt invitert til det. Det var vi helt tydelige på under pressekonferansen, sier Otterstad til NRK.

Tilbudt penger for å stå frem

Ifølge advokaten har hans klient nærmest blitt bombardert av forespørsler om å stå frem fra aviser og magasiner.

- Han har sogar blitt tilbudt betydelige pengebeløp for å stå frem. Dette har han konsekvent avslått for at saken ikke skulle få mer publisitet nå ikke minst av hensyn til familien Apenes, sier Otterstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.

  • Solberg med bil-trøbbel

    Problemer med bilen satte en stopper for Petter Solbergs drøm om å vinne den første VM-runden i rallycross på Silverstone. Solberg havnet sist i sin semifinale etter mekaniske problemer, dermed måtte han se finalen fra sidelinjen. 43-åringens lagkamerat Johan Kristoffersson vant løpet.