NRK Meny
Normal

- Ville ikke såre de pårørende

Gjerningsmannen som drepte Inger Johanne Apenes har hele tiden sagt at han vil møte familien, men var redd for å tråkke på de pårørende. Det sier mannens advokat Harald Otterstad.

Harald Otterstad

Gjerningsmannens forsvarer Harald Otterstad.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

- Jeg blir en smule forundret. På pressekonferansen hvor nærmest hele pressenorge var tilstede kom dette spørsmålet opp, sier Otterstad.

- Inviterte til kontakt

- På pressekonferansen sa jeg på vegne av min klient at han ønsket å holde en lav profil i respekt for familien Apenes.

- Men hvis det skulle være slik at familien ville ha kontakt med han så var de selvsagt invitert til det. Det var vi helt tydelige på under pressekonferansen, sier Otterstad til NRK.

Tilbudt penger for å stå frem

Ifølge advokaten har hans klient nærmest blitt bombardert av forespørsler om å stå frem fra aviser og magasiner.

- Han har sogar blitt tilbudt betydelige pengebeløp for å stå frem. Dette har han konsekvent avslått for at saken ikke skulle få mer publisitet nå ikke minst av hensyn til familien Apenes, sier Otterstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.