NRK Meny
Normal

Videregående skole mot strømmen

Mens stadig flere elever utvises fra de videregående skolene i Østfold på grunn av vold, mobbing eller rusmisbruk, er ingen utvist fra Malakoff videregående skole i Moss i år.

Malakoff videregående skole

Malakoff videregående skole har ingen utvisninger i år i motsetning til økningen av utvisninger i resten av fylket.

Foto: NRK

Rektor Bente Lis Larsen ved Malakoff videregående skole i Moss

Rektor Bente Lis Larsen ved Malakoff videregående skole i Moss.

Foto: NRK

Tirsdag skrev NRK Østfold om at det har skjedd en stor økning i antallet utvisninger i videregående skoler i fylket.

Les: Flere utvist fra videregående skole

Positiv utvikling

Men på Malakoff videregående skole er tilstanden helt anerledes. Her har de i gjennomsnitt utvist en elev for resten av skoleåret hvert år siden 2005. Rektor Bente Lis Larsen tok nemlig bevisste grep for å snu denne trenden i høst.

- Vi har hatt en positiv utvikling. Så langt i år har vi heller ingen utvisninger. Og det tror vi er en konsekvens av tiltakene vi har gjort, sier Larsen til NRK.

Husregler ved Malakoff videregående skole

Husregler ved Malakoff videregående skole. Her står også konsekvensene hvis du bryter noen av dem.

Foto: NRK

For her har skoleledelsen strammet inn på husreglene forklarer rektoren og drar frem en tavle som vi får se. Her står reglene ramset opp - hva skjer hvis du kommer for sent. Hvordan lekselevering kan gi deg bedre karakter, etc.

- Det kan selvfølgelig være mange grunner til at vi ikke har noen utvisninger i år. Husreglene er en forenkling av elevreglementet på skolen som skal være kjent for alle. Vi har satt dem opp på tavler som vi har hengt opp i alle klasserom. Samtidig har vi sendt et eksemplar til elever og foreldre før de begynte på skolen, og legger stor vekt på at læreren skal følge det opp, sier rektoren.

Elevene fornøyde

Elev Vanja Skjerpen i Moss

Elev Vanja Skjerpen er fornøyd med endringene.

Foto: NRK

I tillegg til husreglene har skolen ansatt en miljøarbeider på fulltid som blant annet har fokus på å sette i gang positive aktiviteter og være sammen med ungdommene. Skolen har også begynt å dele ut frukt og grønnsaker til elevene, og de har et eget miljøutvalg hvor elevene har flertall. Elev Vanja Skjerpen er fornøyd med endringene.

- Det er ikke så mye bråk her som det var ifjor - da det blant annet var gjengoppgjør på skolen. Det skjer ikke lenger. Jeg er kjempefornøyd, sier hun til NRK.

Husregler ved Malakoff videregående skole
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55

  • Moss Avis: Rv19-løsning i sikte

    Det skal være bestemt at Bane Nor skal forsterke et punkt ved Kransen i Moss for å legge til rette for ny riksvei mellom Moss havn og E6. Det skriver Moss Avis på nett. Det til tross for at prislappen kan bli over 5 milliarder kroner, mot tidligere anslag på 2,7 milliarder.