NRK Meny
Normal

- Samarbeidsavtalen gjelder ikke

Carl-Victor Sundling, Høyres gruppeleder i kommunestyret, mener forutsetningene i forliksavtalen er borte når FrP har brutt ut.

- Nå har FrP brutt ut, og det gjør at forutsetningene for hele avtalen er borte, slik vi i Høyre ser det, sier Carl-Victor Sundling til Halden Dagblad.

- Avtalen gjelder ikke lenger, legger han til.

Frp fikk ikke krav innfridd

Det valgtekniske samarbeidet mellom Frp, Høyre og Arbeiderpartiet startet etter kommunevalget i 2003.

Nå har Frp stilt en del ufravikelige krav for fortsatt å være en del av samarbeidet, og blant annet krever partiet bygningsmassen i det tidligere katolske sykehuset St. Joseph selges til selskapet St. Joseph AS.

Partiet vil også at kommunen inngår utbyggingsavtale med grunneieren på Hovsfjellet, der det skal etableres et nytt boligfelt med utsikt over Iddefjorden, og at det blir kommunalt ja til ny barnehage i Festningsgata.

- I forhold til de andre forlikspartiene har vi over en lengre periode påpekt viktigheten av at saker vi er med på å vedta følges opp og gjennomføres. Vi har vært klare på at dette er en forutsetning for at Fremskrittspartiet vil sitte i posisjon i Halden kommune, sier Frps gruppeleder Per Egil Evensen i en pressemelding.

- Uheldig med brudd

Høyre-politikeren Sundling ser at den nye situasjonen i lokalpolitikken vil kunne åpne for at partiet også kjører sin egen politikk i enkelte saker.

- Men det ligger også retningslinjer i forliksavtalen som gjør at vi vil være lojale mot den, sier Sundling til Halden Dagblad.

Han synes det er trist at det er kommet tl et samarbeidsbrudd mellom de tre partiene nå. Han mener det ville vært en stor fordel om de tre partiene kunne holdt sammen hele perioden.

- Vi har jobbet sammen om et budsjett med Arbeiderpartiet, som vi legger frem sammen. Vi ønsker blant annet å videreføre det vi har oppnådd de siste tre årene. Det betyr at vi legger samarbeidsavtalen til grunn for budsjettarbeidet, sier Carl-Victor Sundling.

Fremskrittspartiet legger frem et eget budsjett for 2007.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Buss mot fotgjenger

    Trafikken går igjen som normalt etter at en fotgjenger ble påkjørt av en buss ved Valaskjold bru i Sarpsborg. Det melder politiet på Twitter. De forteller at fotgjengeren er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Bør utsette vannverksak

    Kommunestyret i Aremark bør utsette behandlingen av vannverksaken. Det mener Per Ivar Thomasrud, som er talsmann for innbyggerne som fikk mindre enn en uke på å betale en tilknytningsavgift på 18 750 kroner. Om lag 90 aremarkinger hevder, via advokat, at kravet er foreldet.