NRK Meny
Normal

- Og vi som var så fornøyde med NSB

Først jublet vi for ruteomleggingen 15. desember. NSB hadde nemllig hørt på oss slik at alle pendlertog når går fra spor en på Spydeberg stasjon. Men nå har det snudd til en helt uholdbar situasjon, sier Spydbergordfører Knut Espeland.

Leder for regionrådet i indre Østfold, Knut Espeland

Spydeberg kommune var fornøyd med NSBs omlegginger av ruter 15. desember, inntil de så at det også førte til at flere pendlere måtte stå.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

- Den store overraskelsen var at vi fikk stopp på Kolbotn, og dermed ikke doble togsett på viktige avganger. Han får henvendelser fra pendlere som er frustrerte, fordi de stadig må stå på vei til og fra Oslo.

Får færre sitterplasser

Pendlere : dropp Kolbotn

Han sier at verken han eller pendlerne forstår hvorfor stasjonene på østre linje først blir rustet opp, plattformene gjort lengre og så setter NSB inn enkle togsett.

Uholdbar situasjon

- Det som var en veldig tilfredshet og en god omdømmeutvikling for NSB er med ett snudd til en uholdbar situasjon for våre reisende.

For det hadde stor betydning for Spydebergingene at NSB hørte på deres henvendelser om sporvalg. Da noen tog gikk fra spor to førte det til at det ble et stykke å gå fra parkeringen, det var mye forvirring rundt bommer som gikk opp og ned og passasjerer som gikk på rødt.

Kontaktet konsernsjefen i NSB

-Det var en kritisk situasjon som NSB tok tak i på en positiv måte. Spydebergordfører Knut Espeland håper NSB nå kan løse problemet med overfylte tog like konstruktivt, fredag tok han kontakt med NSBs konsernsjef, Geir Isaksen.

- Han responderte veldig positivt og vil personlig se på saken. Han lovte å komme tilbake til meg på tirsdag.

Du kan stille spørsmål til NSB

Jeg forventer at han finner en løsning, jeg vil absolutt tro at det må være mulig å få doble togsett. Pendlerne må ha et sete å sette seg i.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK
  • Nytt uhell på glatt vei

    For få minutter siden var to biler involvert i et nytt uhell i Slituveien, rett ved stedet der en skolebuss skled utfor litt før klokken halv ni i morges. Det skal ikke ha skjedd alvorlige skader, opplyser politiet.