- Halden kommune bryter loven

Halden kommune bryter loven hvis rådmannens forslag til kutt blir vedtatt, mener Fagforbundet i Halden kommune.

 

Kirsti Rørmyr, Fagforbundet Halden kommune
Foto: Rainer Prang / NRK

- Halden kommune bryter loven hvis rådmannens forslag til kutt blir vedtatt, sier leder i Fagforbundet i Halden, Kirsti Rørmyr til NRK.

Rådmannen foreslår blant annet å kutte 52 årsverk for å dekke opp for kommunens budsjettsprekk.

Bryter loven på flere områder

Halden kommune ligger an til en budsjettsprekk på 11 millioner kroner i år.

Nå foreslår rådmann Per Egil Pedersen å kutte 52 årsverk. Fem årsverk foreslås fjernet i kommunalavdeling støttefunksjoner, 15 i undervisningssektoren, 30 i helse og sosial og to i teknisk.

- Det alvorligste med dette er at kommunen bryter lover og avtaleverk. For eksempel innen undervisning vil dette føre til at kommunen vil få problemer med å ha en lærer pr. klasse. Det finnes ikke folk igjen, sier Rørmyr til NRK. 

Avviser påstander

Rådmann Per Egil Pedersen, avviser påstandene fra Fagforbundet og sier tilbudet fra kommunen holder seg innenfor loven selv om kuttene gjennomføres.

Rådmannen vil også stanse alle investeringsprosjekter som ikke er påbegynt i Halden kommune, blant annet kultursal knyttet til hotell-prosjektet ved gjestehavna for å redde 2006-budsjettet, skriver Halden Dagblad, som har fått tilgang til et internt arbeidsnotat, der kuttene omtales. 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    26. runde i Eliteserien endte med uavgjort 2–2 mellom Molde og Sarpsborg 08. Sarpsborgs Jørgen Horn og Patrick Mortensen scoret gjestenes mål i Møre og Romsdal.

  • Uavgjort for FFK, tap for Moss

    Moss tapte 3-0 mot Alta i Finnmarkshallen. I Oslo ble det et målløst oppgjør mellom FFK og Grorud. FFK er sikret kvalifisering etter at Raufoss vant sin kamp i dag og med det er klare for opprykk til 1. divisjon.