- Gledelig overrasket

Det kan ha vært uttalelsene fra Georg Apenes i forkant som gjorde at nominasjonsmøtet i Østfold Høyre vraket Martin Engeset.

Georg Apenes

Georg Apenes vil imidlertid ikke ta på seg noen 'ære' for at Engset ble vraket.

Foto: Tomas Berger / NRK

Georg Apenes erklærer seg gledelig overrasket over vendingen i Høyres nominasjonsprosess, da Martin Engeset ble vraket til fordel for Ingjerd Schou under noiminasjonsmøtet i Moss lørdag.

- Jeg synes dette var gledelig, men jeg synes det er smått av ham ikke å stille opp på andreplassen på lista, sier Georg Apenes til NRK.

Engeset vraket fra førsteplassen

Vil ikke ta på seg "æren"

Georg Apenes vil imidlertid ikke ta på seg noen "ære" for at Engset ble vraket.

- Umulig å si hva mine uttalelser har hatt å si. Det var selvfølgelig andre forhold som avgjorde det også, sier Apenes.

Til Fredriksstad Blad sier han at det ikke er så enkelt som at hans utspill har fått så mange deltagere på nominasjonsmøtet til å stemme som de gjorde.

Martin Engeset, stortingsrepresentant fra Østfold Høyre

Martin Engeset er sikker på at Georg Apenes`sine utspill har hatt innvirkning på hans kandidatur til førsteplassen på Østfold Høyres liste før neste stortingsvalg.

Foto: Jørgen Gangstøe / NRK

28 stemte for Engeset og 29 for Schou.

På forhånd var Engeset av nominasjonskomiteen satt opp som klar kandidat nummer 1, slik han har vært ved de to foregående stortingsvalgene..

- Derimot mener jeg at dette beviser nettopp det som har vært mitt poeng; Nemlig at kulturen i deler av Østfold Høyre er betent, noe som jeg spissformulerte med ”en junta”. Mange medlemmer har åpenbart vært frustrerte over dette, sier Apenes til Fredriksstad Blad.

- Ynkelig, sier Apenes

- Høyre styrket etter Apenes-debatt

Sikker på Apenes-effekt

På spørsmål fra NRK om Engeset tror at Georg Apenes` sine utspill har hatt en effekt på avgjørelsen nominasjonsmøtet falt ned på, sier Engeset at han tror de har hatt det.

- Jeg har jo merket og hørt om utspillene fra flere hold, og jeg er helt sikker på at det har skadet mitt kandidatur, sier Engeset.

Han trekker seg fra 2. plassen på partiets liste.

- Etter å ha vært førstekandidat de to foregående valg, var det ikke naturlig for meg å stille på 2. plass. Nå fullfører jeg mitt oppdrag på stortinget ut perioden med stil og verdighet og orienterer meg mot annen virksomhet fra neste høst, sier han til NRK.

Strid i Østfold Høyre