NRK Meny
Normal

- Beløpet stemmer ikke

Dagfinn Enerlys advokat sier den lammede fotballspilleren ikke har fått 9,5 millioner kroner i yrkesskadeerstatning.

Dagfinn Enerly cupmester 2006
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

VG meldte i dag at Enerly har fått et rekordartet forsikringsoppgjør, etter at han brakk nakken i fotballkampen mellom Start og Fredrikstad Fotballklubb sensommeren 2005. Men de tallene står helt for VGs regning, sier advokat Terje Scavenius.

Fornøyd med oppgjøret

- Det jeg kan si er at Dagfinn Enerly er fornøyd med den erstatningen han har fått, sier Scavenius.

- Det jeg kan si til oppslaget i VG er at det beløpet som som er fremkommet der må stå helt og fullt for VG's regning, og overhodet ikke bekreftes fra vår side.

- Beløpet er ikke korrekt, fortsetter Enerlys advokat.

- De har funnet et tall ett eller annet sted, de har ikke skrevet hvor. Så har de laget et regnestykke ut fra en forutsetning. Og så har de kommet frem til denne summen.

VG står på sitt

VG-journalist Jostein Overvik står imidlertid fast ved det regnestykket avisen i dag har presentert. Ifølge VG har forsikringsoppgjøret en totalramme på nesten 21 millioner kroner - 95 prosent av det som totalt har blitt utbetalt av yrkesskadeerstatninger til fotballspillere i årene 2005 og 2006.

Brorparten av de 20, 9 millionene i Enerly-oppgjøret går til Rikstrygdeverket, for inndekning av Enerlys rehabilitering. 9,5 millioner kroner skal ha gått til går til Enerly selv.

- Man må lese det som står i saken, sier Overvik.

En privatsak

Forsikringsselskapet Protector, som har vært Enerlys motpart i forhandlingene, bekrefter at det er snakk om et stort beløp, men ønsker heller ikke å gå i detaljer.

Advokat Knut Riisa avstår også fra å kommentere påstanden om at Enerly skal ha fått utbetalt 9,5 millioner kroner.

- Når det gjelder selve erstatningssummen, så anser jeg det som et personlig forhold, så den har jeg ingen kommentarer til, sier Risa.

Dagfinn Enerly selv ønsker ikke at beløpet skal være offentlig, da dette er en privatsak.

- Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken nå. Dere får forholde dere til min advokat, sier Enerly.

Enerlys advokat bekrefter dette.

- Dagfinn ønsker ikke at dette skal komme frem, han mener at dette er private opplysninger, som ikke trenger å komme offentligheten for øret. Så det kan jeg ikke kommentere ytterligere.

- Kjenner ikke til høyere beløp

Advokat Riisas vurdering er imidlertid at det kan være snakk om et rekordartet beløp.

- Det er en tragisk skade. Enerly er 100 % både medisinsk og erhvervsmessig ufør, derfor blir det en høy sum. For en idrettsutøver så kjenner ikke jeg til noen høyere sum en det som ble sluttresultatet for Enerly, sier Riisa.

Husk forsikringen

Forsikringsselskapets advokat ser ingen konsekvenser utifra den høye forsikringssummen, men finner det betimelig å påminne idrettsklubber om at det har konsekvenser å ha profesjonelle sportsutøvere.

- Summen er i tråd med annen oppgjørspraksis, både med tanke på trafikk- og andre yrkesskader. Det man kanskje bør være klar over som ansvarlig idrettsklubbleder, er at det er veldig viktig å tegne lovpålagt yrkesskadeforsikring når man har yrkesutøvere innen en idrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg innebandy-kvinner ute

    Sarpsborg tapte to kamper og spilte en uavgjort i helgens NM-sluttspill i innebandy. Dermed går de ikke til NM-semifinalen.

  • Slevik til semifinale

    Slevik slo Gjelleråsen for trede gang denne uka og er klare for semifinalen i NM-sluttspillet i innebandy. Kampen endte 6-4, etter at Fredrikstad-laget lå under 4-1 i andre periode.