Normal

- Beklagelig av Fagforbundet

Rådmannen i Halden kommune mener det er beklagelig at Fagforbundet bryter samarbeidet med ham. Fagforbundet mener de blir nektet innsyn i undersøkelse.

 

Per Egil Pedersen
Foto: Arash A. Nejad, Nejad, Arash A.

Tirsdag denne uken stod Kirsti Rørmyr, leder i Fagforbundet Halden, frem i Halden Arbeiderblad (HA) og sa at fagforeningen ikke lenger ville samarbeide med rådmann Per Egil Pedersen om medarbeiderundersøkelsen.

Grunnen var at Fagforbundet mente de var nektet innsyn i en medarbeiderundersøkelse.

Vil sammenligne 2005 og 2006

Også i fjor var det tvist mellom rådmannen og fagforeningene i Halden kommune.

De tillitsvalgte mente i 2005 at  de måtte ha innsyn i flere nivåer av medarbeiderundersøkelsen, for å kunne bidra med løsninger av problemer på arbeidsplassene.

Det fikk de ikke i 2005, men da årets medarbeiderundersøkelse skulle gjennomføres mente de tillitsvalgte at de var lovet innsyn, og de ønsket å sammenligne resultatene fra 2005- med 2006-undersøkelsen.

Da de ikke fikk anledning til å sammenligne 2005-resultatene med 2006-resultatene, ga Fagforbundet beskjed om at de brøt samarbeidet med rådmannen.

Må se fremover

Rådmann Per Egil Pedersen mener utspillet fra Fagforbundet Halden tar fokus bort fra det interne forbedringsarbeidet blant de ansatte i kommunen.

- Spørsmålet er hva vi gjør fremover. At Fagforbundet velger å bryte med rådmannen synes jeg er beklagelig. Utspillet bidrar til å rette fokus bakover i stedet for fremover, sier han til Halden Dagblad.

Han mener 2005-undersøkelsen ikke har vært noe tema nå og at meningen har vært at alt fokus i forkant av årets undersøkelse har vært rettet mot hva rådmannen og de tillitsvalgte i fellesskap kan gjøre på basis av medarbeiderundersøkelsen 2006.

Pedersen sier han nå har tatt initiativ til et møte med de hovedtillitsvalgte i Halden kommune, for å gå gjennom saken. Møtet  finner sted mandag 20. november.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil kjørt i autovernet

    En personbil har kjørt i autovernet like ved Eidetunnelen i sørgående retning. Nødetatene er på vei.