NRK Meny
Normal

- Bedre samarbeid i år

Jens Arne Svartedal håper på fred og ro i år. - Det tok alt for mye energi.

Jens Arne Svartedal skal gå i Dusseldorf.

Jens Arne Svartedal håper på bedre samarbeid mellom, Xtra Personell og landslaget i langrenn, i år.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det ble fokusert mye på uoverensstemmelsene mellom det private laget, Team Xtra Personell og landslaget i langrenn, i media sist vinter.

Samarbeidet mellom de to er forbedret i år, ifølge Nettavisen.no .

Det kom frem på en pressekonferanse teamet holdt i forbindelse med den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen kommende helg.

Konflikter

Mer enn én gang var det strid om hvorvidt Jens Arne Svartedal og Anders Aukland, som går for det private laget, ble vraket fra verdenscup- og VM-lag på sportslige premisser.

Les også: Svartedal vraket i klassisk

Les også: Vraket Svartedal må tenke fremover

Mye fokus

Jens Arne Svartedal håper han slipper flere medieoppslag og spørsmål om striden mellom de to partene.

– Det tok altfor mye energi i fjor. Selv prøvde jeg å si minst mulig, og å konsentrere meg om det sportslige. Men det var nok av andre som snakket for meg. Og da ble det en stor sak, selv om jeg egentlig ikke synes det er noen sak, sier Svartedal til Nettavisen.

Bedre samarbeid

På pressekonferansen onsdag, bekreftet Team Xtra Personell, at forholdet til landslagsledelsen og ikke minst Olympiatoppen, er blitt mye bedre det siste året.

– Nå vet de bedre hva vi har gjort på trening, og de vet om eventuell sykdom. Dermed vet de også mer om forklaringen på et eventuelt svakt resultat, poengterer Svartedal.

– Og alle er enige om at det som gjelder for å komme til OL, er å prestere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Seier for både HTH og FBK

    Begge Østfolds topplag i håndball vant sine kamper i kveld. I mennenes eliteserie slo Halden topphåndball Nøtterøy 42-28. I kvinnenes eliteserie slo Fredrikstad BK Storhamar 28-24.

  • Seier til Sarpsborg 08

    Sarpsborg 08 vant 1-0 over Aalesund i siste hjemmekamp i serien. Patrick Mortensen stod for den eneste scoringen i kampen.