NRK Meny
Normal

- Bedre samarbeid i år

Jens Arne Svartedal håper på fred og ro i år. - Det tok alt for mye energi.

Jens Arne Svartedal skal gå i Dusseldorf.

Jens Arne Svartedal håper på bedre samarbeid mellom, Xtra Personell og landslaget i langrenn, i år.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det ble fokusert mye på uoverensstemmelsene mellom det private laget, Team Xtra Personell og landslaget i langrenn, i media sist vinter.

Samarbeidet mellom de to er forbedret i år, ifølge Nettavisen.no .

Det kom frem på en pressekonferanse teamet holdt i forbindelse med den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen kommende helg.

Konflikter

Mer enn én gang var det strid om hvorvidt Jens Arne Svartedal og Anders Aukland, som går for det private laget, ble vraket fra verdenscup- og VM-lag på sportslige premisser.

Les også: Svartedal vraket i klassisk

Les også: Vraket Svartedal må tenke fremover

Mye fokus

Jens Arne Svartedal håper han slipper flere medieoppslag og spørsmål om striden mellom de to partene.

– Det tok altfor mye energi i fjor. Selv prøvde jeg å si minst mulig, og å konsentrere meg om det sportslige. Men det var nok av andre som snakket for meg. Og da ble det en stor sak, selv om jeg egentlig ikke synes det er noen sak, sier Svartedal til Nettavisen.

Bedre samarbeid

På pressekonferansen onsdag, bekreftet Team Xtra Personell, at forholdet til landslagsledelsen og ikke minst Olympiatoppen, er blitt mye bedre det siste året.

– Nå vet de bedre hva vi har gjort på trening, og de vet om eventuell sykdom. Dermed vet de også mer om forklaringen på et eventuelt svakt resultat, poengterer Svartedal.

– Og alle er enige om at det som gjelder for å komme til OL, er å prestere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK