- Åtte sauer drept av ulv

Et nytt ulveangrep har rammet en sauebonde Rakkestad. Nærmere 20 sauer fryktes drept av rovdyr de siste ukene.

Lornts Dahl

Sauebonde Lornts Dahl med et av de drepte dyra. Sju andre sauer er også døde etter å ha blitt angrepet av rovdyr.

Foto: Christian Nygaard / NRK

Sauebonde Aase Dahl og mannen Lornts har vært skjermet fra rovdyrangrep i mange år, men i går morges var det sørgelig syn som møtte de to.

Måtte avlives

To sauer ble funnet døde på beitet ved Kilebu i Degernes, mens tre var så skadet at de måtte avlives på stedet. Ytterligere tre sauer ble funnet drept torsdag.

Ekteparet er sikker på at ulv har vært på ferde.

– Dette er første gang vi har opplevd ulveangrep, og det er selvfølgelig ekstra sørgelig nå som vi går på vårt siste år som sauebønder, sier Dahl til Rakkestad Avis .

– Trodde det var trygt

I forrige uke ble 13 andre sauer funnet døde på beite i Rakkestad . Da sa saubonde Steen Finnestad til NRK at han trodde det var flere ulver som hadde angrepet flokken.

Dahl forteller at angrepet har ligget i bakhodet, men at de følte det var viktigere å la dyra være ute og beite. Hun forteller også at det er svært vanskelig å få skjermet alle dyra med gjerder.

– Her på Kilebu har vi mange små beiter og det er ikke lett å få gjerdet inn disse. Men det er bebodde gårder rundt beitet, og vi har med andre ord ikke trodd at ulven ville tørre å slå til her, noe vi nå ser at vi tok feil i, sier Dahl.

LES OGSÅ: