Væpnet ran av butikk i Halden

En mann med skytevåpen ranet i formiddag Prix-butikken i Tryms vei på Båstadlund i Halden. Politiet har satt inn store styrker i jakten på raneren.

Ran av Prix-butikk i Halden

Politiet har sperret av området rundt forretningen.

Foto: Johnny Larsen

Politiet meldte om ranet noen minutter etter klokken 11 i formiddag. De har foreløpig ikke oversikt over hva mannen fikk med seg i forbindelse med ranet.

– Vi snakker med dem som var utsatt for ranet. Det var noen få kunder på det tidspunktet ranet skjedde, i tillegg til noen ansatte, opplyser operasjonsleder Terje Marstad ved Øst politidistrikt.

Mørke klær med hvite detaljer

Mannen som ranet forretningen var iført mørke klær. Han hadde en treningsbukse eller joggebukse med hvite striper i sidene. Genseren hans hadde et hvitt merke på brystet. Lua hadde også et hvitt emblem. Raneren hadde et sort og hvitt skjerf foran ansiktet. Raneren truet med skytevåpen. Han bar på en bærepose merket Prix da han forlot butikken.

– Dersom noen har observert en mann som kan passe til beskrivelsen i Halden i formiddag, ber vi om at de tar kontakt med politiet på telefon 02800, sier Marstad.

Ingen fysisk skadet

Han opplyser at betjeningen i butikken og kundene ikke ble fysisk skadet i forbindelse med ranet.

– Hva som trengs av videre oppfølging vil bli avklart etter hvert som vi får snakket med dem, sier Marstad.

Han har foreløpig ingen oversikt over hvilket utbytte raneren fikk med seg.

Ran av butikk i Halden

Politiet kontrollerte trafikken i B.R.A-veien etter ranet.

Foto: Johnny Larsen