Ulykkene stanser skolebarna

Etter at tre vogntog har veltet over sykkelstien ved riksvei 110 i Fredrikstad i løpet av kort tid, nektes skolebarn å gå til fots til skolen.

Trailervelt april 2008

Siste trailervelt skjedde fjerde april i år. Det har skjedd tre lignende ulykker her så langt i år.

Foto: Arkiv / NRK

FAU-leder Lennart Wedel-Jarlsberg ved Borge skole

- Vi er rett og slett redde nå. Vi tør ikke sende ungene på sykkel eller til fots til skolen, sier FAU-leder ved Borge skole, Lennart Wedel-Jarlsberg.

Foto: Anders Winlund / NRK

- Vi er rett og slett redde nå. Vi tør ikke sende ungene på sykkel eller til fots til skolen, sier FAU-leder ved Borge skole, Lennart Wedel-Jarlsberg.

Klikk her: Ulykkene stanser gående skolebarn

Får vondt i magen

Tre vogntog og en lastebil har kjørt utfor ved gangstien på Hunnsletta ved Borge skole hittil i år.

Rektor Else Marit Barth-Hansen har kjempet for sikrere skolevei i årevis. Senest i høst demonstrerte foreldre og elever langs veien.

- Jeg hører jo ofte sirener langs veien. Vi er jo en av skolene i landet som vant konkurransen om å gå til skolen. Men det blir verre å få flere slike priser nå. Situasjonen er så ille at jeg får vondt i magen når jeg hører sirener mens elevene går langs veien, sier Barth-Hansen til NRK.

Rektor Else Marit Barth-Hansen - Rektor Borge skole

- Situasjonen er så ille at jeg får vondt i magen når jeg hører sirener mens elevene går langs veien, sier rektor Else Marit Barth-Hansen.

Foto: Anders Winlund / NRK

Planlegger fotobokser

Ifølge overingeniør Raymon Larsen i Statens vegvesen, planlegges det nå å sette opp fotobokser på strekningen for å få ned ulykkestallet.

- Måling viser at folk holder svært høy fart på denne strekningen. Derfor vil vi nå sette opp fotobokser her, sier Larsen til NRK.