Tyver klippet halen av fem hester

I Spydeberg rideklubb fortviler de over at innbruddstyver klippet av halene på fem hester i natt.

Hestehaler klippet av

Bilde av de skamklipte halene til to av hestene.

Foto: Spydeberg Rideklubb

Stallen til Spydeberg rideklubb har i lengre tid vært plaget med det de kaller småtyverier, men i natt tok saken en helt ny vending. Innbruddstyver har klippet halen av på flere hester.

Oppdaget i dag tidlig

Stallansvarlig i rideklubben, Torill Schie, fikk rapport fra hun som skulle ta morgenstellet i stallen om det som hadde skjedd.

– Hun fortalte til meg at hun fant fullt av hestehår da hun kom inn i boksen til hestene. De har skamklippet halen på flere av hestene. Noen hester har fått klippet av halve halen, mens den eldste hesten har fått klippet av hele, sier Schie.

Hun mener det dreier seg om noen som bevisst har drevet med hærverk.

– De må gjerne stjele alt utstyr. Men å gå på hestene synes vi er så simpelt at det finnes ikke ord for det. En stakkars hest har ikke gjort folk noe galt.

– Hestene virker uberørte av det, heldigvis. Så langt vi kan se er det ikke gjort noe mer faenskap på hestene, forteller den stallansvarlige.

– Har det gått ut over hestene før?

– Nei, dette er første gang og det er veldig, veldig trist. Vi er veldig engstelige for hva det neste blir. Vi vet jo at det har foregått stygge ting i staller i andre områder. Der har det vært mye verre.

Flere småtyverier

I tillegg til å klippe halene til flere hester, fikk tyvene med seg noen saler og dyre stigbøyler. Tidligere har tyver stjålet vinterdekkenet til en skolehest. Trolig har verdier for mellom 50- og 70.000 kroner blitt stjålet over tid, mener klubben.

Innbruddet og skamferingen av hestehalene er nå politianmeldt. Saken etterforskes av Indre Østfold politistasjon.

– Å klippe halene av hester er dyreplageri, sier stasjonssjef Trond Widme ved Indre Østfold politistasjon til Smaalenenes Avis på nett.

Hesteustyr stjålet

Tyvene har forsynt seg av utstyr.

Foto: Spydeberg Rideklubb

Ifølge Schie har politiet foretatt åstedsundersøkelser, tatt fingeravtrykk og bilder. Politiet ber publikum som har sett noe om å melde fra til dem.

Kameraovervåking

Nå vil det bli montert opp overvåkningskamera i stallen til Spydeberg rideklubb.

– Vi har vurdert å montere opp kamera tidligere, men det koster jo en del penger for oss. Men nå kommer de opp i dag, sier Torill Schie som ber rideklubber og staller i nærheten om å holde øynene åpne.