Brannvesenet i Oslo rykket i morges ut til Karl Johans gate etter at en vekter hadde ringt inn og fortalt at det luktet svidd hos TV2.
– Vi fikk melding om røykutvikling i Karl Johans gate 14, som er TV2-huset. Vi kom til stedet med store ressurser, både brann, politi og helse var på plass, forteller brannmester ved hovedbrannstasjonen i Oslo, Bjørn Arnesen.
Under nyhetssendingen før tv-programmet «God morgen Norge» ulte brannalarmen i bakgrunnen. Og da programmet startet var studio fullt av røykdykkere.
Karamellisert frukt
Årsaken var at TV-kokken skulle lage dessert og glemte sukkerlaken på komfyren, noe som utløste brannalarmen.
– Hun skulle lage karamellisert frukt, sier Olaf Lingjærde i Oslo brann- og redningsetat.
Hos TV2 får vi opplyst at TV-kokk Wenche Andersen skulle lage ulike 17. mai-desserter med is, bær og nonstop.
– Det spøker på kjøkkenet, tror jeg. Jeg skjønner ikke hva som har skjedd, sa Andersen da hun var på plass med ny sukkerlake i sendingen.
Vekteren som meldte om lukta, startet evakuering av bygget. Ifølge TV2 ble blant annet nyhetsredaksjonen evakuert.
– De aller fleste hadde evakuert bygget, sier brannmester Arnesen.