Hopp til innhold

Ti personer pågrepet etter slåsskamp

Politiet rykket ut etter melding om at flere personer slåss på Bogerud T-banestasjon i Oslo. Flere skal ha truet og vært aggressive mot politiet.

Det var like før klokken 21 mandag kveld at politiet melding om at flere personer var involvert i et slagsmål på Bogerud i Oslo. De fikk da melding om at det skal ha blitt brukt en machete.

– Det er ikke funnet skadde på stedet, og ikke funnet noen machete, men på en av de pågrepne er det funnet et knokejern, sa operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NRK mandag kveld.

Mens politiet jobbet på stedet, skal det ha blitt ringt flere andre personer, av dem som var involvert i slagsmålet. Politiet måtte etter hvert bruke batong mot personene, som var til sammen var blitt over 20 personer.

– Da ankommer flere personer stedet, som lager et veldig dårlig klima for politiet å jobbe i, ved å blande seg i hva politiet holder på med, og det var en aggressiv stemning, sa Lie.

De ti personene som er anholdt er anmeldt for besittelse av kniv, hindring og forulemping av offentlig tjenesteperson, ikke etterkommet pålegg fra politiet og trusler. Det skriver politiet på Twitter. Alle de anmeldte er fra 15-årsalderen til midten av 20-åra.

Økende problem

Tor Jøkling, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, sier mannskapet følte situasjonen på Bogerud som svært truende.

Tor Jøkling, operasjonsleder Oslo politidistrikt

Politiet ser en økning av hendelser der politiet blir truet og fysisk angrepet av unge mennesker.

Foto: Oslo politidistrikt

Jøkling kan fortelle om en økning av disse type hendelser, der politiet blir truet og fysisk angrepet av unge mennesker.

– Det er en meget alvorlig utvikling, sier han.

Det som i utgangspunktet starter som noe mindre alvorlig med et mindre antall personer, eskalerer ofte.

– Det kommer til venner, bekjente og familiemedlemmer i løpet av veldig kort tid, som ofte filmer politiet og oppfører seg provoserende og aggressivt. Det gjør at vi må bruke langt flere politiressurser på oppdrag som før kunne bli løst med færre ressurser.

Personene involvert i slagsmålet på Bogerud mandag, er ungdom som bor i området.